Mocno cytrynowy mintaj

Oceń
Mocno cytrynowy mintaj

Wskazówki

45 minut  2 porcje
Wartość odżywcza 1 porcji:
73 kcal \ B-12  g \ W-10 g \ T-1 g \ BŁ-3 g

Składniki

  • Czosnek – 5 g (1 ząbek)
  • Cytryna – 40 g (1/2 sztuki)
  • Papryka żółta – 70 g (1/2 sztuki)
  • Papryka czerwona – 60 g (1/2 sztuki)
  • Papryka zielona – 70 g (1/2 sztuki)
  • Mrożony filet z mintaja – 160 g (1 sztuka)
  • Pieprz – 1 szczypta
  • Zioła prowansalskie – 1 szczypta

Przygotowanie

Filet z mintaja płuczemy, doprawiamy pieprzem i ziołami prowansalskimi. Układamy w naczyniu żaroodpornym. Czosnek drobno kroimy i posypujemy rybę. Cytrynę sparzamy, kroimy w plasterki i układamy na filecie. Paprykę kroimy w kosteczkę i przekładamy do naczynia. Przykrywamy i pieczemy 30 minut w 180C.

Banner newsletter Banner newsletter

❤️ 16 najlepszych przepisów z bloga

Dołącz do grona osób, które kochają zdrowe i smaczne jedzenie. Za zapis otrzymasz zbiór 16 najlepszych przepisów z bloga ⬇️⬇️

Oceń przepis

Oceń

Dodaj komentarz

Dodano do koszyka.
0 produktów - 0,00