Mocno cytrynowy mintaj

Oceń
Mocno cytrynowy mintaj

Wskazówki

45 minut  2 porcje
Wartość odżywcza 1 porcji:
73 kcal \ B-12  g \ W-10 g \ T-1 g \ BŁ-3 g

Składniki

  • Czosnek – 5 g (1 ząbek)
  • Cytryna – 40 g (1/2 sztuki)
  • Papryka żółta – 70 g (1/2 sztuki)
  • Papryka czerwona – 60 g (1/2 sztuki)
  • Papryka zielona – 70 g (1/2 sztuki)
  • Mrożony filet z mintaja – 160 g (1 sztuka)
  • Pieprz – 1 szczypta
  • Zioła prowansalskie – 1 szczypta

Przygotowanie

Filet z mintaja płuczemy, doprawiamy pieprzem i ziołami prowansalskimi. Układamy w naczyniu żaroodpornym. Czosnek drobno kroimy i posypujemy rybę. Cytrynę sparzamy, kroimy w plasterki i układamy na filecie. Paprykę kroimy w kosteczkę i przekładamy do naczynia. Przykrywamy i pieczemy 30 minut w 180C.

Znajdziesz w nim aż 30 przepisów na szybkie, proste i co najważniejsze smaczne dania.

eBook dostępny jest również w wariantach z jadłospisami: 1600 kcal, 1800 kcal lub 2000 kcal.

Oceń przepis

Oceń

Dodaj komentarz