Wskazówki
45 minut 2 porcje
Wartość odżywcza 1 porcji:
73 kcal \ B-12 g \ W-10 g \ T-1 g \ BŁ-3 g
Składniki
- Czosnek – 5 g (1 ząbek)
- Cytryna – 40 g (1/2 sztuki)
- Papryka żółta – 70 g (1/2 sztuki)
- Papryka czerwona – 60 g (1/2 sztuki)
- Papryka zielona – 70 g (1/2 sztuki)
- Mrożony filet z mintaja – 160 g (1 sztuka)
- Pieprz – 1 szczypta
- Zioła prowansalskie – 1 szczypta
Przygotowanie
Filet z mintaja płuczemy, doprawiamy pieprzem i ziołami prowansalskimi. Układamy w naczyniu żaroodpornym. Czosnek drobno kroimy i posypujemy rybę. Cytrynę sparzamy, kroimy w plasterki i układamy na filecie. Paprykę kroimy w kosteczkę i przekładamy do naczynia. Przykrywamy i pieczemy 30 minut w 180C.