Przepyszny mus czekoladowy z aquafabą miniatura

Przepyszny mus czekoladowy z aquafabą

Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej (przełożyć do miseczki umieszczonej w garnuszku z gorącą / gotującą się wodą). Mieszać do momentu aż się roztopi. Dodać chilli. Odstawić do lekkiego przestudzenia (czekolada powinna być nadal płynna).

Sycące batoniki kokosowe z żurawiną i pistacjami

Sycące batoniki kokosowe z żurawiną i pistacjami

Olej kokosowy rozpuścić. Dodać miód i kakao. Mieszać tak długo, aż miód się rozpuści. Dodać szczyptę soli, wiórki, popping z amarantusa, żurawinę i pokruszone pistacje. W razie gdyby masa była płynna dosypać popping z amarantusa.

Żeberka na ostro

Żeberka na ostro

Z przypraw, przeciśniętego przez praskę czosnku, oliwy i octu jabłkowego przygotować pastę. Żeberka umyć, osuszyć, podzielić na mniejsze kawałki. Każdą część nasmarować pastą. Odłożyć na jakiś czas do lodówki (najlepiej na noc, ale wystarczą 2h).

Obłędna bita śmietana kokosowa z owocami

Obłędna bita śmietana kokosowa z owocami

Mleko kokosowe mocno schłodzić, aby oddzielić warstwę mleka od śmietanki. Delikatnie zebrać śmietankę (płyn można w późniejszym czasie dodać do smoothie), przełożyć do miski i ubijać na najwyższych obrotach przez około 3 minuty – aż stanie się delikatna i puszysta.