Serniczek Oreo w puchark

Serniczek Oreo w pucharku

3 ciasteczka zblendować na piasek, a 3 pozostałe posiekać. Twaróg sernikowy wymieszać dokładnie z jogurtem, erytrolem (miodem, syropem klonowym lub innym słodzidłem), ekstraktem waniliowym (najlepiej domowym, albo ziarnami wanilii lub ewentualnie cukrem waniliowym) i sokiem z cytryny.

Żeberka wieprzowe w miodzie

Żeberka wieprzowe w miodzie

Mięso opłukać, podzielić na mniejsze kawałki. Porządnie doprawić papryką, solą i pieprzem. Wyłożyć w naczyniu żaroodpornym lub na blasze. Posypać cebulą pokrojoną w piórka, obłożyć ząbkami czosnku, polać miodem i ketchupem.

Krucha tarta z kremem mascarpone i owocami

Krucha tarta z kremem mascarpone i owocami

Mąkę przesiać, dodać kakao, posiekane masło, sól i cukier. Ciasto wyrabiać ręką. Kiedy powstaną drobne okruchy, dodać jajo i wyrobić na plastyczną masę. Uformować kulę, rozpłaszczyć i umieścić w lodówce na około 60 minut.

Trufle czekoladowo-kokosowe

Trufle czekoladowo-kokosowe

Czekoladę drobno posiekać. Wszystkie składniki rozpuścić w kąpieli wodnej, dodać chili (można pominąć). Wstawić do lodówki na około godzinę – masa musi stężeć. Formować kulki (dłonie powinny być bardzo zimne) i obtaczać w ulubionych składnikach – u mnie były to rozkruszone liofilizowane truskawki, kakao oraz wiórki kokosowe.

Przepyszny mus czekoladowy z aquafabą miniatura

Przepyszny mus czekoladowy z aquafabą

Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej (przełożyć do miseczki umieszczonej w garnuszku z gorącą / gotującą się wodą). Mieszać do momentu aż się roztopi. Dodać chilli. Odstawić do lekkiego przestudzenia (czekolada powinna być nadal płynna).

Sycące batoniki kokosowe z żurawiną i pistacjami

Sycące batoniki kokosowe z żurawiną i pistacjami

Olej kokosowy rozpuścić. Dodać miód i kakao. Mieszać tak długo, aż miód się rozpuści. Dodać szczyptę soli, wiórki, popping z amarantusa, żurawinę i pokruszone pistacje. W razie gdyby masa była płynna dosypać popping z amarantusa.