Pączuszki z serka waniliowego
Pączuszki z serka waniliowego robi się ekspresowo! Idealnie sprawdzą się podczas spotkań rodzinnych czy też ze znajomymi. Aby były jeszcze smaczniejsze, możesz je dodatkowo „naszprycować” ulubioną marmoladą.
Pączuszki z serka waniliowego robi się ekspresowo! Idealnie sprawdzą się podczas spotkań rodzinnych czy też ze znajomymi. Aby były jeszcze smaczniejsze, możesz je dodatkowo „naszprycować” ulubioną marmoladą.
Bruschetta idealnie nadaje się jako przekąska podczas spotkań rodzinnych lub ze znajomymi. Przygotowuje się ją ekspresowo!
Masło (60g) rozpuścić w garnuszku i przestudzić. Mleko podgrzać delikatnie (ma być ciepłe, ale nie za gorące). Dodać drożdże i cukier (3 łyżki). Mąkę wymieszać rozczynem drożdżowym, dodać sól oraz jajko.
Masło rozpuścić i przestudzić. Mleko delikatnie podgrzać – ma być ciepłe, ale nie za gorące. Do miseczki dodać drożdże, 1 łyżkę cukru (musi być dodany, aby drożdże ruszyły), 2 łyżki mąki, ciepłe mleko.
Szpinak opłukać wrzucić do garnka, zalać wrzątkiem i mieszać ok 1-2 minuty. Przełożyć na sitko i odcedzić, a następnie zblendować na gładko. Mąkę przesiać razem z proszkiem do pieczenia
Z drożdży, 2 łyżek mąki i 220ml ciepłej wody przygotować zaczyn. Wymieszać i odstawić na 10 minut, aż zacznie pracować. W misce wymieszać resztę mąki, sól, starty na tarce czosnek, resztę wody i oliwę.