Marynowana Cebulka

5/5 - (Ocen: 1)
Marynowana cebulka

Wskazówki

5+25 minut
1 całość
Wartość odżywcza na 100g to: 63 kcal \ B-1 g \ T-0 g \ W-14 g \ BŁ-1 g

Składniki

  • Cebula czerwona – 1 sztuka (120 g)
  • Ocet jabłkowy – 1/2 szklanki (100 g)
  • Miód – 1 łyżka (30 g)
  • Sól – 1 łyżeczka (6 g)

Przygotowanie

  1. Ocet jabłkowy wymieszaj z miodem (możesz go wymienić na syrop klonowy lub syrop z agawy) i solą.
  2. Cebulkę pokrój w cienkie krążki, przełóż do słoika, dolej zaprawę i wymieszaj. Odstaw na ok 30 minut i gotowe 🙂

Marynowana cebulka ma delikatny smak, a przy tym przyjemnie chrupie. Świetnie sprawdzi się jako dodatek do sałatek, burgerów lub kanapek.

Znajdziesz w nim aż 35 przepisów na szybkie, proste i co najważniejsze smaczne dania.

eBook dostępny jest również w wariantach z jadłospisami: 1600 kcal, 1800 kcal lub 2000 kcal.

Oceń przepis

5/5 - (Ocen: 1)

Dodaj komentarz