Lody „słony karmel”

5/5 - (Ocen: 1)
Lody słony karmel

Wskazówki

15 minut  2 porcje
Wartość odżywcza 1 porcji:
368 kcal \ B-8 g \ W-50 g \ T-17 g \ BŁ-4 g

Składniki

  • Daktyle – 45 g (1 garść)
  • Masło migdałowe – 60 g (3 łyżki)
  • Banan – 240 g (2 sztuki)
  • Sól – 1 szczypta

Przygotowanie

Banany pokroić w plastry, ułożyć w pudełku (plasterek obok plasterka,tak aby się nie posklejały) i włożyć do zamrażalnika – najlepiej na całą noc. Daktyle zalać wrzątkiem i odstawić na godzinę, a następnie odlać wodę. Wszystkie składniki przełożyć do blendera kielichowego i zblendować – sprzęt powinien mieć dużą moc. Masę można schować na 2h do zamrażalnika, aby się mocniej zmroziła 🙂
Lody nałożyć do pucharków i przyozdobić pokrojonymi daktylami.

Znajdziesz w nim aż 35 przepisów na szybkie, proste i co najważniejsze smaczne dania.

eBook dostępny jest również w wariantach z jadłospisami: 1600 kcal, 1800 kcal lub 2000 kcal.

Oceń przepis

5/5 - (Ocen: 1)

Dodaj komentarz