Lody „słony karmel”

Lody słony karmel

Wskazówki

15 minut  2 porcje
Wartość odżywcza 1 porcji:
368 kcal \ B-8 g \ W-50 g \ T-17 g \ BŁ-4 g

Składniki

  • Daktyle – 45 g (1 garść)
  • Masło migdałowe – 60 g (3 łyżki)
  • Banan – 240 g (2 sztuki)
  • Sól – 1 szczypta

Przygotowanie

Banany pokroić w plastry, ułożyć w pudełku (plasterek obok plasterka,tak aby się nie posklejały) i włożyć do zamrażalnika – najlepiej na całą noc. Daktyle zalać wrzątkiem i odstawić na godzinę, a następnie odlać wodę. Wszystkie składniki przełożyć do blendera kielichowego i zblendować – sprzęt powinien mieć dużą moc. Masę można schować na 2h do zamrażalnika, aby się mocniej zmroziła 🙂
Lody nałożyć do pucharków i przyozdobić pokrojonymi daktylami.

Nie masz pomysłu na zdrowe śniadania?

Ten eBook to zbiór 40 szybkich, pysznych i zdrowych pomysłów na śniadania!

Większość przygotowuje się do 15-20 minut, więc są idealne dla Osób, które nie mają zbyt wiele czasu na gotowanie. Produkty w przepisach są ogólnodostępne i kupisz je większości sklepów :)

Chcesz zobaczyć 3 bezpłatne przepisy z tego eBooka? Zapisz się na listę zainteresowanych!

E-book Zdrowe i pyszne śniadania

Przejdź do sklepu →

Oceń przepis

Subscribe
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments
Item added to cart.
0 items - 0,00