Wskazówki
15 minut 2 porcje
Wartość odżywcza 1 porcji:
368 kcal \ B-8 g \ W-50 g \ T-17 g \ BŁ-4 g
Składniki
- Daktyle – 45 g (1 garść)
- Masło migdałowe – 60 g (3 łyżki)
- Banan – 240 g (2 sztuki)
- Sól – 1 szczypta
Przygotowanie
Banany pokroić w plastry, ułożyć w pudełku (plasterek obok plasterka,tak aby się nie posklejały) i włożyć do zamrażalnika – najlepiej na całą noc. Daktyle zalać wrzątkiem i odstawić na godzinę, a następnie odlać wodę. Wszystkie składniki przełożyć do blendera kielichowego i zblendować – sprzęt powinien mieć dużą moc. Masę można schować na 2h do zamrażalnika, aby się mocniej zmroziła 🙂
Lody nałożyć do pucharków i przyozdobić pokrojonymi daktylami.