Wskazówki
20 minut 15 sztuk
Wartość odżywcza 1 sztuki:
43 kcal \ B-1 g \ W-6 g \ T-2 g \ BŁ-1 g
Składniki
- Daktyle – 90 g (2 garści)
- Orzechy włoskie – 30 g (2 łyżki)
- Migdały – 30 g (2 łyżki)
- Kakao niesłodzone – 10 g (2 łyżeczki)
Przygotowanie
Migdały, orzechy i kakao zmiksować w robocie kuchennym na drobną mąkę, a następnie przełożyć do miski. Daktyle zalać wrzątkiem, odstawić na kilka minut, a następnie odsączyć, przełożyć do misy blendera i zmiksować. Dodać orzechy z kakao. Wszystko razem miksować (aż powstanie spójna masa), uformować kulki, obtoczyć np. we wiórkach kokosowych i wyłożyć np. w plastikowym pudełku wyłożonym papierem do pieczenia. Przechowywać w lodówce, w szczelnie zamkniętym pudełku.
Pyszne, robię non stop. dodaję jeszcze wiorki kokosowe do masy.
Mniam 🙂