Kulki daktylowo-orzechowe

5/5 - (Ocen: 1)
Kulki daktylowo-orzechowe

Wskazówki

20 minut  15 sztuk
Wartość odżywcza 1 sztuki:
43 kcal \ B-1 g \ W-6 g \ T-2 g \ BŁ-1 g

Składniki

  • Daktyle – 90 g (2 garści)
  • Orzechy włoskie – 30 g (2 łyżki)
  • Migdały – 30 g (2 łyżki)
  • Kakao niesłodzone – 10 g (2 łyżeczki)

Przygotowanie

Migdały, orzechy i kakao zmiksować w robocie kuchennym na drobną mąkę, a następnie przełożyć do miski. Daktyle zalać wrzątkiem, odstawić na kilka minut, a następnie odsączyć, przełożyć do misy blendera i zmiksować. Dodać orzechy z kakao. Wszystko razem miksować (aż powstanie spójna masa), uformować kulki, obtoczyć np. we wiórkach kokosowych i wyłożyć np. w plastikowym pudełku wyłożonym papierem do pieczenia. Przechowywać w lodówce, w szczelnie zamkniętym pudełku.

Znajdziesz w nim aż 40 przepisów na szybkie, proste i co najważniejsze smaczne dania.

eBook dostępny jest również w wariantach z jadłospisami: 1600 kcal, 1800 kcal lub 2000 kcal.

Oceń przepis

5/5 - (Ocen: 1)

2 komentarze do “Kulki daktylowo-orzechowe”

Dodaj komentarz