Kulki daktylowo-kokosowo-migdałowe

5/5 - (Ocen: 1)
Kulki daktylowo-kokosowo-migdałowe

Wskazówki

30 minut  20 sztuk
Wartość odżywcza 1 sztuki:
37 kcal \ B-1 g \ W-5 g \ T-2 g \ BŁ-1 g

Składniki

  • Kakao niesłodzone – 20 g (2 łyżki)
  • Daktyle – 90 g (2 garści)
  • Wiórki kokosowe – 12 g (2 łyżki)
  • Migdały – 30 g (2 łyżki)
  • Orzechy laskowe – 30 g (2 łyżki)

Przygotowanie

Orzechy, migdały i wiórki kokosowe zmiksować w robocie kuchennym na drobną mąkę, a następnie przełożyć do miski. Daktyle zalać wrzątkiem, odstawić na kilka minut, a następnie odsączyć, przełożyć do misy blendera i zmiksować. Dodać kakao i rozdrobnione orzechy oraz wiórki. Wszystko razem miksować (aż powstanie spójna masa), uformować kulki i wyłożyć np. w plastikowym pudełku wyłożonym papierem do pieczenia. Przechowywać w lodówce, w szczelnie zamkniętym pudełku.

Znajdziesz w nim aż 40 przepisów na szybkie, proste i co najważniejsze smaczne dania.

eBook dostępny jest również w wariantach z jadłospisami: 1600 kcal, 1800 kcal lub 2000 kcal.

Oceń przepis

5/5 - (Ocen: 1)

2 komentarze do “Kulki daktylowo-kokosowo-migdałowe”

Dodaj komentarz