Tagliatelle z cukinią i krewetkami

Tagliatelle z cukinią i krewetkami

Makaron ugotować. Na patelni rozpuścić łyżeczkę masła klarowanego, podsmażyć przeciśnięty przez praskę czosnek. Dodać pokrojoną w plasterki cukinię i smażyć, aż zmięknie. Doprawić kurkumą. Cukinię odsunąć na bok patelni.

Zupa tajska z krewetkami miniatura

Zupa tajska z krewetkami

W garnku rozgrzać olej kokosowy, wrzucić pokrojoną papryczkę chili (pozbyć się pestek), pastę curry, starty imbir, czosnek i drobno pokrojoną dymkę. Podsmażać ok 2-3 minuty.

Sałatka z krewetkami i pomidorkami koktajlowymi

Sałatka z krewetkami i pomidorkami koktajlowymi

Krewetki rozmrozić i oczyścić. Czosnek drobno pokroić. Papryczkę chilli pokroić na cienkie plasterki (można użyć chilli w płatkach). Na talerze wyłożyć opłukaną roszponkę, na wierzchu ułożyć pokrojone na ćwiartki pomidorki koktajlowe.

Spring rollsy z krewetkami

Spring rollsy z krewetkami

Makaron przygotować według przepisu na opakowaniu. Krewetki obsmażyć lub ugotować i poprzekrajać na pół. Warzywa pokroić w paski. Arkusze papieru ryżowego zwilżyć mokrą dłonią, poczekać chwilę, aż nasiąkną. Na środku układać nieduże porcje składników (krewetki, warzywa, niewielkie porcje makaronu).

Item added to cart.
0 items - 0,00