Print Friendly, PDF & Email

Kremowa zupa dyniowo-pomarańczowa

Wskazówki

45 minut  2 porcje
1 porcja to: 274 kcal \ B:8 g \ W:51 g \ T:9 g \ BŁ:6 g

Składniki

  • Jogurt naturalny – 100 g (4 łyżki)
  • Imbir świeży – 5 g (1cm kawałek)
  • Masło klarowane – 10 g (2 łyżeczki)
  • Pomarańcza, sok – 220 g (1 szklanka)
  • Dynia – 500 g (1/2 średniej sztuki)
  • Cebula – 52 g (1/2 sztuki)
  • Czosnek – 5 g (1 ząbek)
  • Bulion domowy – 480 g (2 szklanki)
  • Ziemniaki – 150 g (2 średnie sztuki)
  • Sól – 1 szczypta
  • Pieprz – 1 szczypta
  • Gałka muszkatołowa – 1 szczypta

Przygotowanie

Ziemniaki i dynię należy obrać, a następnie pokroić w kostkę. Cebulę i czosnek obrać oraz drobno posiekać. W rondlu rozgrzać masło, zeszklić cebulę i czosnek. Dodać pokrojoną dynię, ziemniaki, imbir i chwilę podsmażyć. Wlać sok z pomarańczy i bulion, gotować przez ok. 30 min., a następnie zmiksować. Dodać jogurt i wymieszać. Przyprawić do smaku solą, pieprzem i gałką muszkatołową.

Przed podaniem posypać pestkami dyni.

https://www.skleposz.pl/produkt/e-book-zdrowe-i-pyszne-obiadyE-book: Zdrowe i pyszne obiady

19,99 zł

E-book zawiera 20 przepisów na pyszne dania. Większość z nich przygotowuje się w ciągu 30 minut (lub szybciej), więc są idealne dla osób, które nie mają zbyt wiele czasu na gotowanie. Przepisy są dokładnie rozpisane, mają podaną wartość kaloryczną i odżywczą.

Przejdź do sklepu →

Dodaj komentarz

avatar
  Subscribe  
Powiadom o
Item added to cart.
0 items - 0,00