Kolorowa sałatka śniadaniowa

5/5 - (Ocen: 6)
Kolorowa sałatka śniadaniowa

Wskazówki

15 minut
2 porcje
Wartość odżywcza 1 porcji:452 kcal \ B-29 g \ T-28 g \ W-21 g \ BŁ-7 g

Składniki

  • Rukola – 2 garście (40 g)
  • Ogórek zielony – 1 sztuka (180 g)
  • Pomidorki koktajlowe – 2 garście (200 g)
  • Czerwona cebula – 1/4 sztuki (30 g)
  • Fasola czerwona konserwowa – 4 łyżki (80 g)
  • Kukurydza konserwowa – 4 łyżki (60 g)
  • Awokado – 1/3 sztuki (45 g)
  • Oliwki czarne – 1 łyżka (15 g)
  • Jajo – 4 sztuki (200 g)
  • Tuńczyk w sosie własnym – 1 opakowanie (80 g)
  • Słonecznik, nasiona – 1 łyżka (10 g)
  • Sól – do smaku
  • Pieprz – do smaku
  • Oliwa – 2 łyżki (20 g)

Przygotowanie

  1. Jajka ugotuj tak, jak lubisz – jedni wolą na miękko, inni na twardo. Sama zdecydowanie polecam jajka 7 minutowe, z lekko płynnym żółtkiem. Pięknie wyglądają na takim talerzu i świetnie smakują.
  2. Rukolę dokładnie przepłucz i ułóż na talerzach. Następnie dodaj opłukaną fasolę i kukurydzę, odsączonego tuńczyka i pozostałe składniki. Dopraw do smaku, skrop oliwą i posyp podprażonymi na patelni nasionami słonecznika.

Kolorowa sałatka śniadaniowa to kolejna propozycja na pyszne i sycące śniadanie, dzięki któremu przez kilka godzin nie będziesz odczuwać głodu. Sprawdzi się także jako posiłek do pracy lub kolacja.

Szukasz prostych i zdrowych przepisów?

Zajrzyj na mój Instagram 🙂
Ponad 150tys. obserwatorów, masa kuchennych inspiracji i nie tylko!
instagram.com/odzywiajsiezdrowo

Oceń przepis

5/5 - (Ocen: 6)

Dodaj komentarz

Item added to cart.
0 items - 0,00