Kokosowy krem jaglany z masą „czekoladową”

Oceń
Kokosowy krem jaglany z masą czekoladową

Wskazówki

30 minut  4 porcje
Wartość odżywcza 1 porcji:
581 kcal \ B-12 g \ W-83 g \ T-25 g \ BŁ-6 g

Składniki

  • Daktyle – 50 g (1 garść)
  • Kakao niesłodzone – 10 g (2 łyżeczki)
  • Miód – 25 g (1 łyżka)
  • Olej kokosowy – 30 g (1 łyżka)
  • Mleko kokosowe – 110 g (1/2 szklanki)
  • Wiórki kokosowe – 45 g (1/2 szklanki)
  • Kasza jaglana – 360 g (2 szklanki)

Przygotowanie

Daktyle zalewamy wrzątkiem i odstawiamy na bok. Ugotowaną kaszę zalewamy mlekiem, dodajemy wiórki oraz miód i podgrzewamy. Całość blendujemy na gładki krem. Daktyle odsączamy, wkładamy do misy blendera, dodajemy kakao i wszystko razem miksujemy. Krem jaglany wykładamy do miseczek i odstawiamy do lodówki aby stężał. Przyozdabiamy masą „czekoladową”.

Znajdziesz w nim aż 35 przepisów na szybkie, proste i co najważniejsze smaczne dania.

eBook dostępny jest również w wariantach z jadłospisami: 1600 kcal, 1800 kcal lub 2000 kcal.

Oceń przepis

Oceń

2 komentarze do “Kokosowy krem jaglany z masą „czekoladową””

Dodaj komentarz