
Wskazówki
30 minut 4 porcje
Wartość odżywcza 1 porcji:
581 kcal \ B-12 g \ W-83 g \ T-25 g \ BŁ-6 g
Składniki
- Daktyle – 50 g (1 garść)
- Kakao niesłodzone – 10 g (2 łyżeczki)
- Miód – 25 g (1 łyżka)
- Olej kokosowy – 30 g (1 łyżka)
- Mleko kokosowe – 110 g (1/2 szklanki)
- Wiórki kokosowe – 45 g (1/2 szklanki)
- Kasza jaglana – 360 g (2 szklanki)
Przygotowanie
Daktyle zalewamy wrzątkiem i odstawiamy na bok. Ugotowaną kaszę zalewamy mlekiem, dodajemy wiórki oraz miód i podgrzewamy. Całość blendujemy na gładki krem. Daktyle odsączamy, wkładamy do misy blendera, dodajemy kakao i wszystko razem miksujemy. Krem jaglany wykładamy do miseczek i odstawiamy do lodówki aby stężał. Przyozdabiamy masą „czekoladową”.
W prtokole AIP kasza jaglada nie jest dozwolona 🙁
Tak, to prawda. Już poprawiłam 🙂