Print Friendly, PDF & Email

Kokosowy krem jaglany z masą „czekoladową”

Wskazówki

30 minut  4 porcje
1 porcja to: 581 kcal \ B-12 g \ W-83 g \ T-25 g \ BŁ-6 g

Składniki

  • Daktyle – 50 g (1 garść)
  • Kakao niesłodzone – 10 g (2 łyżeczki)
  • Miód – 25 g (1 łyżka)
  • Olej kokosowy – 30 g (1 łyżka)
  • Mleko kokosowe – 110 g (1/2 szklanki)
  • Wiórki kokosowe – 45 g (1/2 szklanki)
  • Kasza jaglana – 360 g (2 szklanki)

Przygotowanie

Daktyle zalewamy wrzątkiem i odstawiamy na bok. Ugotowaną kaszę zalewamy mlekiem, dodajemy wiórki oraz miód i podgrzewamy. Całość blendujemy na gładki krem. Daktyle odsączamy, wkładamy do misy blendera, dodajemy kakao i wszystko razem miksujemy. Krem jaglany wykładamy do miseczek i odstawiamy do lodówki aby stężał. Przyozdabiamy masą „czekoladową”.

https://www.skleposz.pl/produkt/e-book-zdrowe-i-pyszne-obiadyE-book: Zdrowe i pyszne obiady

19,99 zł

E-book zawiera 20 przepisów na pyszne dania. Większość z nich przygotowuje się w ciągu 30 minut (lub szybciej), więc są idealne dla osób, które nie mają zbyt wiele czasu na gotowanie. Przepisy są dokładnie rozpisane, mają podaną wartość kaloryczną i odżywczą.

Przejdź do sklepu →

2
Dodaj komentarz

avatar
1 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
Katarzyna Wawrzyniak-PiekarskaMarta Recent comment authors
  Subscribe  
najnowszy najstarszy oceniany
Powiadom o
Marta
Gość
Marta

W prtokole AIP kasza jaglada nie jest dozwolona 🙁

Item added to cart.
0 items - 0,00