Kokosowy krem jaglany z masą „czekoladową”

Kokosowy krem jaglany z masą czekoladową

Wskazówki

30 minut  4 porcje
Wartość odżywcza 1 porcji:
581 kcal \ B-12 g \ W-83 g \ T-25 g \ BŁ-6 g

Składniki

  • Daktyle – 50 g (1 garść)
  • Kakao niesłodzone – 10 g (2 łyżeczki)
  • Miód – 25 g (1 łyżka)
  • Olej kokosowy – 30 g (1 łyżka)
  • Mleko kokosowe – 110 g (1/2 szklanki)
  • Wiórki kokosowe – 45 g (1/2 szklanki)
  • Kasza jaglana – 360 g (2 szklanki)

Przygotowanie

Daktyle zalewamy wrzątkiem i odstawiamy na bok. Ugotowaną kaszę zalewamy mlekiem, dodajemy wiórki oraz miód i podgrzewamy. Całość blendujemy na gładki krem. Daktyle odsączamy, wkładamy do misy blendera, dodajemy kakao i wszystko razem miksujemy. Krem jaglany wykładamy do miseczek i odstawiamy do lodówki aby stężał. Przyozdabiamy masą „czekoladową”.

Nie masz pomysłu na zdrowe śniadania?

Ten eBook to zbiór 40 szybkich, pysznych i zdrowych pomysłów na śniadania!

Większość przygotowuje się do 15-20 minut, więc są idealne dla Osób, które nie mają zbyt wiele czasu na gotowanie. Produkty w przepisach są ogólnodostępne i kupisz je większości sklepów :)

Chcesz zobaczyć 3 bezpłatne przepisy z tego eBooka? Zapisz się na listę zainteresowanych!

E-book Zdrowe i pyszne śniadania

Przejdź do sklepu →

Oceń przepis

Subscribe
Powiadom o
guest
2 komentarzy
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Marta
Marta
5 lat temu

W prtokole AIP kasza jaglada nie jest dozwolona 🙁

Item added to cart.
0 items - 0,00