Zielony koktajl z awokado, banana, pietruszki i jabłka
Banana obieramy, kroimy w plastry i wrzucamy do misy blendera. Jabłko kroimy w plastry (ze skórką), awokado obieramy i dokładamy do banana. Dorzucamy pozostałe składniki i blendujemy.
Banana obieramy, kroimy w plastry i wrzucamy do misy blendera. Jabłko kroimy w plastry (ze skórką), awokado obieramy i dokładamy do banana. Dorzucamy pozostałe składniki i blendujemy.
Cebulę drobno posiekać i zrumienić na maśle. Jajka wbić do miseczki, posolić, roztrzepać i wylać na patelnię z cebulką. Pod koniec smażenia dodać pokrojonego suszonego pomidora, szczypiorek i doprawić pieprzem.
Orzechy, migdały i siemię lniane zmiksować w robocie kuchennym na drobną mąkę, a następnie przełożyć do miski. Daktyle i śliwki zalać wrzątkiem, odstawić na kilka minut, a następnie odsączyć, przełożyć do misy blendera i zmiksować. Dodać kakao i rozdrobnione orzechy.
Orzechy, migdały i wiórki kokosowe zmiksować w robocie kuchennym na drobną mąkę, a następnie przełożyć do miski. Daktyle zalać wrzątkiem, odstawić na kilka minut, a następnie odsączyć, przełożyć do misy blendera i zmiksować. Dodać kakao i rozdrobnione orzechy oraz wiórki.
Orzechy i migdały zmiksować w robocie kuchennym na drobną mąkę, a następnie przełożyć do miski. Daktyle przełożyć do misy blendera i zmiksować. Dodać kakao, ekstrakt waniliowy, kawę (opcjonalnie), sól i rozdrobnione orzechy.
Truskawki (mrożone) miksujemy w blenderze z funkcją kruszenia lodu. Arbuza kroimy w kostkę i razem z pozostałymi składnikami dodajemy do truskawek. Wszystko razem blendujemy i podajemy.