Jajka faszerowane

Oceń
Jajka faszerowane

Wskazówki

30 minut  3 porcje
Wartość odżywcza 1 porcji:
233 kcal \ B-17 g \ W-2 g \ T-18 g \ BŁ-0 g

Składniki

  • Jajo kurze – 300 g (6 sztuk)
  • Szczypior – 10 g (2 łyżki)
  • Łosoś wędzony – 50 g (1/2 porcji)
  • Majonez – 25 g (1 łyżka)
  • Jogurt naturalny – 25 g (1 łyżka)
  • Chrzan – 10 g (1 łyżeczka)
  • Rzeżucha – 10 g (1 garść)
  • Sól – 1 szczypta
  • Pieprz – 1 szczypta

Przygotowanie

Jajka gotujemy przez 7 min, następnie studzimy, skubiemy i przekrajamy na pół. Z każdej części wydłubujemy żółtka i przekładamy do miseczki. Szczypiorek i łososia drobno siekamy. W miseczce mieszamy żółtka, majonez, jogurt, chrzan, szczypiorek i łososia. Do smaku dodajemy odrobinę soli i świeżo mielony pieprz. Farsz delikatnie nakładamy do jajek. Wierzch zdobimy łososiem oraz rzeżuchą.

Oceń przepis

Oceń

Dodaj komentarz

Dodano do koszyka.
0 produktów - 0,00