Wskazówki
30 minut 3 porcje
Wartość odżywcza 1 porcji:
233 kcal \ B-17 g \ W-2 g \ T-18 g \ BŁ-0 g
Składniki
- Jajo kurze – 300 g (6 sztuk)
- Szczypior – 10 g (2 łyżki)
- Łosoś wędzony – 50 g (1/2 porcji)
- Majonez – 25 g (1 łyżka)
- Jogurt naturalny – 25 g (1 łyżka)
- Chrzan – 10 g (1 łyżeczka)
- Rzeżucha – 10 g (1 garść)
- Sól – 1 szczypta
- Pieprz – 1 szczypta
Przygotowanie
Jajka gotujemy przez 7 min, następnie studzimy, skubiemy i przekrajamy na pół. Z każdej części wydłubujemy żółtka i przekładamy do miseczki. Szczypiorek i łososia drobno siekamy. W miseczce mieszamy żółtka, majonez, jogurt, chrzan, szczypiorek i łososia. Do smaku dodajemy odrobinę soli i świeżo mielony pieprz. Farsz delikatnie nakładamy do jajek. Wierzch zdobimy łososiem oraz rzeżuchą.