Jaglanka z mlekiem kokosowym

Oceń
Jaglanka z mlekiem kokosowym

Wskazówki

15 minut  1 porcja
Wartość odżywcza 1 porcji:
550 kcal \ B-8 g \ W-62 g \ T-36 g \ BŁ-10 g

Składniki

  • Maliny – 70 g (1 garść)
  • Jeżyny – 65 g (1 garść)
  • Banan – 120 g (1 sztuka)
  • Wiórki kokosowe – 12 g (2 łyżki)
  • Mleko kokosowe – 110 g (1/2 szklanki)
  • Kasza jaglana – 30 g (3 łyżki)

Przygotowanie

Kaszę jaglaną ugotować wg przepisu na opakowaniu. Przed gotowaniem należy ją porządnie przepłukać wodą i przelać wrzątkiem (dzięki temu straci goryczkę). Banana pokroić, dodać do ugotowanej kaszy, dodać wiórki, dolać mleko i zagotować. Dorzucić mrożone maliny i jeżyny.

Znajdziesz w nim aż 40 przepisów na szybkie, proste i co najważniejsze smaczne dania.

eBook dostępny jest również w wariantach z jadłospisami: 1600 kcal, 1800 kcal lub 2000 kcal.

Oceń przepis

Oceń

Dodaj komentarz