Print Friendly, PDF & Email

Jaglane kulki „rafaello”

Wskazówki

1,5 godziny  30 sztuk
1 sztuka to: 30 kcal \ B-1 g \ W-3 g \ T-2 g \ BŁ-0 g

Składniki

  • Kasza jaglana – 100 g (1 woreczek)
  • Mleko kokosowe – 110 g (1/2 szklanki)
  • Woda – 50 g (1 porcja)
  • Cukier kokosowy – 20 g (1 porcja)
  • Wiórki kokosowe – 30 g (5 łyżek)
  • Laska wanilii – 1 kawałek
  • Sól – 1 szczypta

Przygotowanie

Kaszę ugotować z dodatkiem mleka kokosowego, wody, soli, cukru kokosowego i wanilii (dodałam domowy ekstrakt waniliowy). W razie potrzeby dodatkowo podlać wodą. Wymieszać z pastą kokosową (kupną, bądź wiórkami kokosowymi zblendowanymi w młynku do kawy) i zmiksować. Z masy formować kulki. Dodatkowo można je obtaczać w wiórkach kokosowych. Schłodzić w lodówce i podawać.

Do środka można dodać migdały albo coś kwaśnego (np. wstrzyknąć dżem z czarnej porzeczki).

https://www.skleposz.pl/produkt/e-book-zdrowe-i-pyszne-obiadyE-book: Zdrowe i pyszne obiady

19,99 zł

E-book zawiera 20 przepisów na pyszne dania. Większość z nich przygotowuje się w ciągu 30 minut (lub szybciej), więc są idealne dla osób, które nie mają zbyt wiele czasu na gotowanie. Przepisy są dokładnie rozpisane, mają podaną wartość kaloryczną i odżywczą.

Przejdź do sklepu →

10
Dodaj komentarz

avatar
5 Comment threads
5 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
6 Comment authors
Katarzyna Wawrzyniak-PiekarskaMarta eLKarolinaKrysiaMartyna Recent comment authors
  Subscribe  
najnowszy najstarszy oceniany
Powiadom o
Marta eL
Gość
Marta eL

Robiłam dzisiaj kulki z migdałkiem w środku. Obłęd ! 😉

Karolina
Gość
Karolina

Uwielbiamy 🙂 Następnym razem dodam też białą czekoladę

Krysia
Gość
Krysia

Robię dzisiaj

Martyna
Gość
Martyna

Czy zamiast mleka kokosowego można dać zwykle mleko ?

Gabrysia
Gość
Gabrysia

Pytanie- jaki maja termin waznosci po zrobieniu? 🙂

Item added to cart.
0 items - 0,00