Jaglane kulki „rafaello”

5/5 - (Ocen: 1)
Jaglane kulki

Wskazówki

90 minut  30 sztuk
Wartość odżywcza 1 sztuki:
30 kcal \ B-1 g \ W-3 g \ T-2 g \ BŁ-0 g

Składniki

  • Kasza jaglana – 100 g (1 woreczek)
  • Mleko kokosowe – 110 g (1/2 szklanki)
  • Woda – 50 g (1 porcja)
  • Cukier kokosowy – 20 g (1 porcja)
  • Wiórki kokosowe – 30 g (5 łyżek)
  • Laska wanilii – 1 kawałek
  • Sól – 1 szczypta

Przygotowanie

Kaszę ugotować z dodatkiem mleka kokosowego, wody, soli, cukru kokosowego i wanilii (dodałam domowy ekstrakt waniliowy). W razie potrzeby dodatkowo podlać wodą. Wymieszać z pastą kokosową (kupną, bądź wiórkami kokosowymi zblendowanymi w młynku do kawy) i zmiksować. Z masy formować kulki. Dodatkowo można je obtaczać w wiórkach kokosowych. Schłodzić w lodówce i podawać.

Do środka można dodać migdały albo coś kwaśnego (np. wstrzyknąć dżem z czarnej porzeczki).

Banner newsletter Banner newsletter

❤️ 16 najlepszych przepisów z bloga

Dołącz do grona osób, które kochają zdrowe i smaczne jedzenie. Za zapis otrzymasz zbiór 16 najlepszych przepisów z bloga ⬇️⬇️

Oceń przepis

5/5 - (Ocen: 1)

10 komentarzy do “Jaglane kulki „rafaello””

Dodaj komentarz

Dodano do koszyka.
0 produktów - 0,00