Jaglane kulki „rafaello”

5/5 - (Ocen: 1)
Jaglane kulki

Wskazówki

90 minut  30 sztuk
Wartość odżywcza 1 sztuki:
30 kcal \ B-1 g \ W-3 g \ T-2 g \ BŁ-0 g

Składniki

  • Kasza jaglana – 100 g (1 woreczek)
  • Mleko kokosowe – 110 g (1/2 szklanki)
  • Woda – 50 g (1 porcja)
  • Cukier kokosowy – 20 g (1 porcja)
  • Wiórki kokosowe – 30 g (5 łyżek)
  • Laska wanilii – 1 kawałek
  • Sól – 1 szczypta

Przygotowanie

Kaszę ugotować z dodatkiem mleka kokosowego, wody, soli, cukru kokosowego i wanilii (dodałam domowy ekstrakt waniliowy). W razie potrzeby dodatkowo podlać wodą. Wymieszać z pastą kokosową (kupną, bądź wiórkami kokosowymi zblendowanymi w młynku do kawy) i zmiksować. Z masy formować kulki. Dodatkowo można je obtaczać w wiórkach kokosowych. Schłodzić w lodówce i podawać.

Do środka można dodać migdały albo coś kwaśnego (np. wstrzyknąć dżem z czarnej porzeczki).

Znajdziesz w nim aż 40 przepisów na szybkie, proste i co najważniejsze smaczne dania.

eBook dostępny jest również w wariantach z jadłospisami: 1600 kcal, 1800 kcal lub 2000 kcal.

Oceń przepis

5/5 - (Ocen: 1)

10 komentarzy do “Jaglane kulki „rafaello””

Dodaj komentarz