Sałatka z indykiem i mango

Sałatka z indykiem i mango

Filet umyć, osuszyć, pokroić w kostkę i przyprawić papryką, pieprzem. Usmażyć na rozgrzanym oleju kokosowym na złoty kolor. Awokado obrać i pokroić. Mango obrać i również pokroić. Sałatę, mango, awokado oraz płatki migdałowe (dałam platki kokosowe, bo w domu zabrakło migdałów) dokładnie wymieszać.

Bakłażan faszerowany mięsem mielonym z indyka

Bakłażan faszerowany mięsem mielonym z indyka

Kaszę gotujemy. Bakłażana przekrajamy wzdłuż i z każdej połówki wydrążamy miąższ, który następnie kroimy byle jak, solimy i odstawiamy na bok. Wydrążone części solimy, delikatnie skrapiamy sokiem z cytryny (aby miąższ nie ściemniał) i smarujemy odrobiną oliwy.

Item added to cart.
0 items - 0,00