Granola z Patelni z Masłem Orzechowym

2.7/5 - (Ocen: 6)
Granola z patelni z masłem orzechowym

Wskazówki

10 minut
1 porcja
Wartość odżywcza 1 porcji: 343 kcal \ B-9 g \ T-17 g \ W-42 g \ BŁ-5 g
Wartość odżywcza 100 g granoli: 440 kcal \ B-11 g \ T-22 g \ W-53 g \ BŁ-6 g

Składniki

  • Płatki owsiane górskie – 5 łyżek (50 g)
  • Masło orzechowe – 1 łyżka (20 g)
  • Syrop klonowy – 1 łyżka (8 g)
  • Sól – 1 szczypta

Przygotowanie

  1. Rozgrzej patelnię. Wrzuć płatki i podgrzewaj. Dodaj masło orzechowe, syrop klonowy oraz sól. Podgrzewaj jeszcze trochę na niewielkiej mocy.
  2. Podawaj z ulubionymi dodatkami – np. jogurtem i owocami.

Granola z patelni z masłem orzechowym to szybki przepis na smaczny dodatek do jogurtu. Dodaj do tego świeże owoce i pyszny posiłek gotowy. Tutaj znajdziesz propozycję podania

Znajdziesz w nim aż 40 przepisów na szybkie, proste i co najważniejsze smaczne dania.

eBook dostępny jest również w wariantach z jadłospisami: 1600 kcal, 1800 kcal lub 2000 kcal.

Oceń przepis

2.7/5 - (Ocen: 6)

Dodaj komentarz