Wskazówki
10 minut
1 porcja
Wartość odżywcza 1 porcji: 343 kcal \ B-9 g \ T-17 g \ W-42 g \ BŁ-5 g
Wartość odżywcza 100 g granoli: 440 kcal \ B-11 g \ T-22 g \ W-53 g \ BŁ-6 g
Składniki
- Płatki owsiane górskie – 5 łyżek (50 g)
- Masło orzechowe – 1 łyżka (20 g)
- Syrop klonowy – 1 łyżka (8 g)
- Sól – 1 szczypta
Przygotowanie
- Rozgrzej patelnię. Wrzuć płatki i podgrzewaj. Dodaj masło orzechowe, syrop klonowy oraz sól. Podgrzewaj jeszcze trochę na niewielkiej mocy.
- Podawaj z ulubionymi dodatkami – np. jogurtem i owocami.
Granola z patelni z masłem orzechowym to szybki przepis na smaczny dodatek do jogurtu. Dodaj do tego świeże owoce i pyszny posiłek gotowy. Tutaj znajdziesz propozycję podania