Granola z Patelni z Masłem Orzechowym

3/5 - (Ocen: 3)
Granola z patelni z masłem orzechowym

Wskazówki

10 minut
1 porcja
Wartość odżywcza 1 porcji: 343 kcal \ B-9 g \ T-17 g \ W-42 g \ BŁ-5 g
Wartość odżywcza 100 g granoli: 440 kcal \ B-11 g \ T-22 g \ W-53 g \ BŁ-6 g

Składniki

  • Płatki owsiane górskie – 5 łyżek (50 g)
  • Masło orzechowe – 1 łyżka (20 g)
  • Syrop klonowy – 1 łyżka (8 g)
  • Sól – 1 szczypta

Przygotowanie

  1. Rozgrzej patelnię. Wrzuć płatki i podgrzewaj. Dodaj masło orzechowe, syrop klonowy oraz sól. Podgrzewaj jeszcze trochę na niewielkiej mocy.
  2. Podawaj z ulubionymi dodatkami – np. jogurtem i owocami.

Granola z patelni z masłem orzechowym to szybki przepis na smaczny dodatek do jogurtu. Dodaj do tego świeże owoce i pyszny posiłek gotowy. Tutaj znajdziesz propozycję podania

Banner newsletter Banner newsletter

❤️ 16 najlepszych przepisów z bloga

Dołącz do grona osób, które kochają zdrowe i smaczne jedzenie. Za zapis otrzymasz zbiór 16 najlepszych przepisów z bloga ⬇️⬇️

Oceń przepis

3/5 - (Ocen: 3)

Dodaj komentarz

Dodano do koszyka.
0 produktów - 0,00