Gnocchi z Indykiem w Sosie Pomidorowym

4.3/5 - (Ocen: 7)
Gnocchi z indykiem w sosie pomidorowym

Wskazówki

20 minut
3 porcje
Wartość odżywcza 1 porcji: 555 kcal \ B-36 g \ T-16 g \ W-65 g \ BŁ-1 g
Wartość odżywcza 100 g dania: 107 kcal \ B-7 g \ T-3 g \ W-13 g \ BŁ-0 g

Składniki

  • Oliwa – 1 łyżka (10 g)
  • Cebula – 1 sztuka (120 g)
  • Czosnek – 2 ząbki (10 g)
  • Mięso mielone z indyka – 1 opak. (400 g)
  • Passata pomidorowa – 1 opak. (500 g)
  • Papryka słodka – 1 łyżeczka (4 g)
  • Papryka ostra – 1/3 łyżeczki
  • Oregano – 1 łyżeczka (4 g)
  • Bazylia – 1/3 łyżeczki
  • Gnocchi – 1 opakowanie (500 g)
  • Ser parmezan, tarty – 1 łyżka (10 g)

Przygotowanie

  1. Na patelni rozgrzej oliwę, podsmaż pokrojoną cebulę oraz przeciśnięty przez praskę czosnek.
  2. Dodaj zmielone mięso z indyka. Dopraw papryką słodką, ostrą, oregano, bazylią, solą oraz pieprzem.
  3. Dodaj passatę pomidorową i gotuj przez kilka minut.
  4. Wrzuć gnocchi i gotuj do miękkości. Jeśli jest taka potrzeba, dopraw do smaku.
  5. Przed podaniem posyp parmezanem i udekoruj świeżą bazylią.

Gnocchi z indykiem w sosie pomidorowym to prosty i pyszny pomysł na obiad dla całej rodziny. Jeśli lubisz takie dania, myślę że zasmakuje Ci również gnocchi ze szpinakiem i pomidorami.

Znajdziesz w nim aż 35 przepisów na szybkie, proste i co najważniejsze smaczne dania.

eBook dostępny jest również w wariantach z jadłospisami: 1600 kcal, 1800 kcal lub 2000 kcal.

Oceń przepis

4.3/5 - (Ocen: 7)

Dodaj komentarz