Print Friendly, PDF & Email

Frittata z zielonymi szparagami

Wskazówki

45 minut  1 porcja
1 porcja to: 569 kcal \ B-24 g \ W-17 g \ T-48 g \ BŁ-4 g

Składniki

  • Masło klarowane – 15 g (1 łyżka)
  • Oliwa – 5 g (1 łyżeczka)
  • Serek philadelphia – 75 g (3 łyżki)
  • Szparagi – 380 g (1 pęczek)
  • Jajo kurze – 100 g (2 sztuki)
  • Sól – 1 szczypta
  • Pieprz – 1 szczypta

Przygotowanie

Szparagi myjemy i usuwamy zdrewniałe części (łapiemy za oba końce i wyginamy-  miejscu gdzie się złamią kończy się zdrewniała część). Można je obrać ze skórki- ja ten etap pominęłam. Przez minutę blanszujemy je w gorącej wodzie, a następnie wrzucamy do zimnej, aby zachowały swój piękny zielony kolor. Wyciągamy je, osuszamy, a następnie wrzucamy na patelnię z rozgrzanym olejem rzepakowymasłem klarowanym. Obie strony smażymy przez około 2 minuty. Delikatnie solimy i pieprzymy. Jajka rozbijamy, dodajemy 3 łyżki serka naturalnego, doprawiamy odrobiną pieprzu i wylewamy na formę. Na masie jajecznej wykładamy szparagi. Pieczemy w temperaturze 180C przez około 25 minut.

https://www.skleposz.pl/produkt/e-book-zdrowe-i-pyszne-obiadyE-book: Zdrowe i pyszne obiady

19,99 zł

E-book zawiera 20 przepisów na pyszne dania. Większość z nich przygotowuje się w ciągu 30 minut (lub szybciej), więc są idealne dla osób, które nie mają zbyt wiele czasu na gotowanie. Przepisy są dokładnie rozpisane, mają podaną wartość kaloryczną i odżywczą.

Przejdź do sklepu →

Dodaj komentarz

avatar
  Subscribe  
Powiadom o
Item added to cart.
0 items - 0,00