Print Friendly, PDF & Email

Dynia ze szpinakiem

Wskazówki

30 minut  2 porcje
1 porcja to: 237 kcal \ B-12 g \ W-38 g \ T-10 g \ BŁ-10 g

Składniki

  • Słonecznik łuskany – 20 g (2 łyżki)
  • Szynka wieprzowa – 40 g (2 plastry)
  • Szpinak – 50 g (2 garści)
  • Czosnek – 10 g (2 ząbki)
  • Dynia – 840 g (1 średnia sztuka)
  • Sól – 1 szczypta
  • Pieprz – 1 szczypta

Przygotowanie

Dynię dusimy z odrobina wody przez 15-20 min pod przykryciem. Dodajemy szynkę, czosnek oraz drobno pokrojony szpinak i dusimy 2-3 min. Doprawiamy solą, pieprzem i posypujemy pestkami słonecznika.

https://www.skleposz.pl/produkt/e-book-zdrowe-i-pyszne-obiadyE-book: Zdrowe i pyszne obiady

19,99 zł

E-book zawiera 20 przepisów na pyszne dania. Większość z nich przygotowuje się w ciągu 30 minut (lub szybciej), więc są idealne dla osób, które nie mają zbyt wiele czasu na gotowanie. Przepisy są dokładnie rozpisane, mają podaną wartość kaloryczną i odżywczą.

Przejdź do sklepu →

Dodaj komentarz

avatar
  Subscribe  
Powiadom o
Item added to cart.
0 items - 0,00