Dynia ze szpinakiem

Oceń
Dynia ze szpinakiem

Wskazówki

30 minut  2 porcje
Wartość odżywcza 1 porcji:
237 kcal \ B-12 g \ W-38 g \ T-10 g \ BŁ-10 g

Składniki

  • Słonecznik łuskany – 20 g (2 łyżki)
  • Szynka wieprzowa – 40 g (2 plastry)
  • Szpinak – 50 g (2 garści)
  • Czosnek – 10 g (2 ząbki)
  • Dynia – 840 g (1 średnia sztuka)
  • Sól – 1 szczypta
  • Pieprz – 1 szczypta

Przygotowanie

Dynię dusimy z odrobina wody przez 15-20 min pod przykryciem. Dodajemy szynkę, czosnek oraz drobno pokrojony szpinak i dusimy 2-3 min. Doprawiamy solą, pieprzem i posypujemy pestkami słonecznika.

Znajdziesz w nim aż 30 przepisów na szybkie, proste i co najważniejsze smaczne dania.

eBook dostępny jest również w wariantach z jadłospisami: 1600 kcal, 1800 kcal lub 2000 kcal.

Oceń przepis

Oceń

Dodaj komentarz