Domowy kisiel owocowy

5/5 - (Ocen: 1)
Domowy kisiel owocowy

Wskazówki

10 minut  2 porcje
Wartość odżywcza 1 porcji:
116 kcal \ B-1 g \ W-23 g \ T-0 g \ BŁ-4 g

Składniki

  • Miód – 20 g (1 łyżka)
  • Mąka ziemniaczana – 25 g (1 łyżka)
  • Woda – 220 g (1 szklanka)
  • Mieszanka owoców leśnych – 150 g (1 porcja)

Przygotowanie

Owoce przełożyć do garnuszka, zalać 2/3 szklanki wody. Zagotować. Mąkę ziemniaczaną rozprowadzić w 1/3 szklanki wody. Pod garnuszkiem z owocami zmniejszyć ogień do minimum i powoli, ciągle mieszając, wlewać rozprowadzoną mąkę. Gotować 1-2 minuty, stale mieszając. Dodać miód (gdy przestygnie) lub inne słodzidło. Kisiel przelać do szklanek lub miseczek.

Jeśli lubisz bardziej rzadką konsystencję, dodaj więcej wody.

Znajdziesz w nim aż 40 przepisów na szybkie, proste i co najważniejsze smaczne dania.

eBook dostępny jest również w wariantach z jadłospisami: 1600 kcal, 1800 kcal lub 2000 kcal.

Oceń przepis

5/5 - (Ocen: 1)

Dodaj komentarz