Domowy kisiel owocowy

Oceń
Domowy kisiel owocowy

Wskazówki

10 minut  2 porcje
Wartość odżywcza 1 porcji:
116 kcal \ B-1 g \ W-23 g \ T-0 g \ BŁ-4 g

Składniki

  • Miód – 20 g (1 łyżka)
  • Mąka ziemniaczana – 25 g (1 łyżka)
  • Woda – 220 g (1 szklanka)
  • Mieszanka owoców leśnych – 150 g (1 porcja)

Przygotowanie

Owoce przełożyć do garnuszka, zalać 2/3 szklanki wody. Zagotować. Mąkę ziemniaczaną rozprowadzić w 1/3 szklanki wody. Pod garnuszkiem z owocami zmniejszyć ogień do minimum i powoli, ciągle mieszając, wlewać rozprowadzoną mąkę. Gotować 1-2 minuty, stale mieszając. Dodać miód (gdy przestygnie) lub inne słodzidło. Kisiel przelać do szklanek lub miseczek.

Jeśli lubisz bardziej rzadką konsystencję, dodaj więcej wody.

Szukasz prostych i zdrowych przepisów?

Zajrzyj na mój Instagram 🙂
Ponad 150tys. obserwatorów, masa kuchennych inspiracji i nie tylko!
instagram.com/odzywiajsiezdrowo

Oceń przepis

Oceń

Dodaj komentarz

Item added to cart.
0 items - 0,00