Print Friendly, PDF & Email

Domowy kisiel malinowy

Wskazówki

10 minut  2 porcje
1 porcja to: 105 kcal \ B-1 g \ W-29 g \ T-0 g \ BŁ-5 g

Składniki

  • Mąka ziemniaczana – 25 g (1 łyżka)
  • Woda – 220 g (1 szklanka)
  • Miód – 25 g (1 łyżka)
  • Maliny mrożone – 150 g (2 garści)

Przygotowanie

Maliny przełożyć do garnuszka, dodać miód lub inne słodzidło i zalać 2/3 szklanki wody. Zagotować. Mąkę ziemniaczaną rozprowadzić w 1/3 szklanki wody. Pod garnuszkiem z owocami zmniejszyć ogień do minimum i powoli, ciągle mieszając, wlewać rozprowadzoną mąkę. Gotować 1-2 minuty, stale mieszając. Kisiel przelać do szklanek lub miseczek.
Jeśli lubisz bardziej rzadką konsystencję, dodaj więcej wody.

https://www.skleposz.pl/produkt/e-book-zdrowe-i-pyszne-obiadyE-book: Zdrowe i pyszne obiady

19,99 zł

E-book zawiera 20 przepisów na pyszne dania. Większość z nich przygotowuje się w ciągu 30 minut (lub szybciej), więc są idealne dla osób, które nie mają zbyt wiele czasu na gotowanie. Przepisy są dokładnie rozpisane, mają podaną wartość kaloryczną i odżywczą.

Przejdź do sklepu →

2
Dodaj komentarz

avatar
1 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
Katarzyna Wawrzyniak-PiekarskaBeata Recent comment authors
  Subscribe  
najnowszy najstarszy oceniany
Powiadom o
Beata
Gość
Beata

Miód na końcu, gdy prze stygnie, bo straci wartosci

Item added to cart.
0 items - 0,00