Domowy kisiel malinowy

Oceń

Wskazówki

10 minut  2 porcje
1 porcja to: 105 kcal \ B-1 g \ W-29 g \ T-0 g \ BŁ-5 g

Składniki

  • Mąka ziemniaczana – 25 g (1 łyżka)
  • Woda – 220 g (1 szklanka)
  • Miód – 25 g (1 łyżka)
  • Maliny mrożone – 150 g (2 garści)

Przygotowanie

Maliny przełożyć do garnuszka, dodać miód lub inne słodzidło i zalać 2/3 szklanki wody. Zagotować. Mąkę ziemniaczaną rozprowadzić w 1/3 szklanki wody. Pod garnuszkiem z owocami zmniejszyć ogień do minimum i powoli, ciągle mieszając, wlewać rozprowadzoną mąkę. Gotować 1-2 minuty, stale mieszając. Kisiel przelać do szklanek lub miseczek.
Jeśli lubisz bardziej rzadką konsystencję, dodaj więcej wody.

Znajdziesz w nim aż 40 przepisów na szybkie, proste i co najważniejsze smaczne dania.

eBook dostępny jest również w wariantach z jadłospisami: 1600 kcal, 1800 kcal lub 2000 kcal.

Oceń przepis

Oceń

2 komentarze do “Domowy kisiel malinowy”

Dodaj komentarz