Domowy kisiel malinowy

Wskazówki

10 minut  2 porcje
1 porcja to: 105 kcal \ B-1 g \ W-29 g \ T-0 g \ BŁ-5 g

Składniki

  • Mąka ziemniaczana – 25 g (1 łyżka)
  • Woda – 220 g (1 szklanka)
  • Miód – 25 g (1 łyżka)
  • Maliny mrożone – 150 g (2 garści)

Przygotowanie

Maliny przełożyć do garnuszka, dodać miód lub inne słodzidło i zalać 2/3 szklanki wody. Zagotować. Mąkę ziemniaczaną rozprowadzić w 1/3 szklanki wody. Pod garnuszkiem z owocami zmniejszyć ogień do minimum i powoli, ciągle mieszając, wlewać rozprowadzoną mąkę. Gotować 1-2 minuty, stale mieszając. Kisiel przelać do szklanek lub miseczek.
Jeśli lubisz bardziej rzadką konsystencję, dodaj więcej wody.

Nie masz pomysłu na zdrowe śniadania?

Ten eBook to zbiór 40 szybkich, pysznych i zdrowych pomysłów na śniadania!

Większość przygotowuje się do 15-20 minut, więc są idealne dla Osób, które nie mają zbyt wiele czasu na gotowanie. Produkty w przepisach są ogólnodostępne i kupisz je większości sklepów :)

Chcesz zobaczyć 3 bezpłatne przepisy z tego eBooka? Zapisz się na listę zainteresowanych!

E-book Zdrowe i pyszne śniadania

Przejdź do sklepu →

Oceń przepis

Subscribe
Powiadom o
guest
2 komentarzy
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Beata
Beata
2 lat temu

Miód na końcu, gdy prze stygnie, bo straci wartosci

Item added to cart.
0 items - 0,00