Domowy budyń czekoladowy

4.5/5 - (Ocen: 4)
Domowy budyń czekoladowy

Wskazówki

10 minut  2 porcje
Wartość odżywcza 1 porcji:
144 kcal \ B-5 g \ W-26 g \ T-3 g \ BŁ-2 g

Składniki

  • Mleko – 250 g (1 szklanka)
  • Kakao niesłodzone – 10 g (2 łyżeczki)
  • Skrobia ziemniaczana lub kukurydziana – 25 g (1 łyżka)
  • Syrop klonowy – 20 g (2 łyżki)

Przygotowanie

Do garnuszka wsypać skrobię, kakao, dodać syrop klonowy i mleko. Wymieszać dokładnie, zagotować (cały czas mieszając). Gdy zgęstnieje przelać do miseczek. Podawać z ulubionymi dodatkami.

Znajdziesz w nim aż 35 przepisów na szybkie, proste i co najważniejsze smaczne dania.

eBook dostępny jest również w wariantach z jadłospisami: 1600 kcal, 1800 kcal lub 2000 kcal.

Oceń przepis

4.5/5 - (Ocen: 4)

Dodaj komentarz