Domowe Grzanki Czosnkowo-Serowe

5/5 - (Ocen: 1)
Domowe grzanki czosnkowo-serowe

Wskazówki

15 minut
4 porcje
Wartość odżywcza 1 porcji: 202 kcal \ B-6 g \ T-6 g \ W-28 g \ BŁ-9 g
Wartość odżywcza 100 g grzanek: 210 kcal \ B-6 g \ T-6 g \ W-29 g \ BŁ-10 g

Składniki

  • chleb pełnoziarnisty – 5 kawałków (350 g)
  • oliwa – 1 łyżka (10 g)
  • czosnek granulowany – 1/2 łyżeczki
  • Ser grana padano, tarty – 1 łyżka (10 g)
  • pietruszka, natka – 1 łyżka (12 g)

Przygotowanie

  1. Chleb pokrój w kostkę. Na patelni rozgrzej oliwę i wrzuć pieczywo. Podsmażaj na niewielkiej mocy mieszając od czasu do czasu.
  2. Dopraw solą, czosnkiem i posyp serem. Podgrzewaj jeszcze chwilę, aż ser się rozpuści.
  3. Dodaj natkę pietruszki i wymieszaj.
  4. Grzanki powinny być lekko chrupiące.

Domowe grzanki czosnkowo-serowe to świetna alternatywna dla kupnych grzanek. Są dobrym sposobem na zużycie „zalegającego” pieczywa. Idealnie pasują jako dodatek do zup krem lub sałatek.

Znajdziesz w nim aż 30 przepisów na szybkie, proste i co najważniejsze smaczne dania.

eBook dostępny jest również w wariantach z jadłospisami: 1600 kcal, 1800 kcal lub 2000 kcal.

Oceń przepis

5/5 - (Ocen: 1)

Dodaj komentarz