Wskazówki
50 minut
Wartość odżywcza całości:
1698 kcal \ B-46 g \ W-213 g \ T-68 g \ BŁ-29 g
Składniki
- Migdały – 60 g (2 garści)
- Wiórki kokosowe – 30 g (3 łyżki)
- Płatki owsiane – 220 g (2 szklanki)
- Miód – 75 g (3 łyżki)
- Truskawki liofilizowane – 10 g (1 garść)
- Żurawina liofilizowana – 10 g (1 garść)
- Jeżyny liofilizowane – 10 g (1 garść)
Przygotowanie
Migdały, *wiórki kokosowe i płatki owsiane wsypać do miski, wlać miód (lub inne słodzidło) i wszystko delikatnie wymieszać. Kiedy składniki będą delikatnie sklejone, wyłożyć je na blachę wyłożoną papierem do pieczenia, równomiernie rozprowadzić. Piec około 20-30 minut w 180C, mieszając od czasu do czasu aby orzechy spiekły się równomiernie. Odsawić do przestudzenia, a następnie połamać. Wymieszać z *liofilizowanymi owocami i zamknąć w szczelnym pojemniku. Zjadać w ulubionej postaci (z mlekiem roślinnym, jogurtem probiotycznym td.).
* Dodatki można wymieniać wedle upodobania. Wiórki kokosowe można dodać w trakcie pieczenia (lubią się przypalać).
* W wersji bezglutenowej płatki wymieniamy na bg.