Domowa granola z owocami

Oceń
Domowa granola z owocami

Wskazówki

50 minut
Wartość odżywcza całości:
1698 kcal \ B-46 g \ W-213 g \ T-68 g \ BŁ-29 g

Składniki

  • Migdały – 60 g (2 garści)
  • Wiórki kokosowe – 30 g (3 łyżki)
  • Płatki owsiane – 220 g (2 szklanki)
  • Miód – 75 g (3 łyżki)
  • Truskawki liofilizowane – 10 g (1 garść)
  • Żurawina liofilizowana – 10 g (1 garść)
  • Jeżyny liofilizowane – 10 g (1 garść)

Przygotowanie

Migdały, *wiórki kokosowe i płatki owsiane wsypać do miski, wlać miód (lub inne słodzidło) i wszystko delikatnie wymieszać. Kiedy składniki będą delikatnie sklejone, wyłożyć je na blachę wyłożoną papierem do pieczenia, równomiernie rozprowadzić. Piec około 20-30 minut w 180C, mieszając od czasu do czasu aby orzechy spiekły się równomiernie. Odsawić do przestudzenia, a następnie połamać. Wymieszać z *liofilizowanymi owocami i zamknąć w szczelnym pojemniku. Zjadać w ulubionej postaci (z mlekiem roślinnym, jogurtem probiotycznym td.).

* Dodatki można wymieniać wedle upodobania. Wiórki kokosowe można dodać w trakcie pieczenia (lubią się przypalać).
* W wersji bezglutenowej płatki wymieniamy na bg.

Znajdziesz w nim aż 35 przepisów na szybkie, proste i co najważniejsze smaczne dania.

eBook dostępny jest również w wariantach z jadłospisami: 1600 kcal, 1800 kcal lub 2000 kcal.

Oceń przepis

Oceń

Dodaj komentarz