Wskazówki
10 minut + 1h
2 porcje
Wartość odżywcza 1 porcji: 206 kcal \ B-18 g \ T-4 g \ W-23 g \ BŁ-1 g
Składniki
- Skyr waniliowy – 1 opakowanie (150 g)
- Kvarg waniliowy – 1 opakowanie (200 g)
- Biszkopty – 4 sztuki (22 g)
- Truskawki – 1 garść (70 g)
- Czekolada gorzka – 1 sztuka (6 g)
- Czekolada biała – 1 sztuka (6 g)
Przygotowanie
Na dnie naczynia ułóż biszkopty. Na wierzchu rozsmaruj wymieszany skyr i kvarg. Poukładaj plasterki truskawek. Na wierzch zetrzyj czekoladę. Wstaw do lodówki na 2-3h. Smacznego!
Deser ze skyrem i truskawkami jest niepozorny, ale jak już raz go zrobisz, to będziesz do niego chętnie wracać. Jest lekki i przy tym bardzo pyszny. Jeśli nie masz świeżych truskawek, to wymień je na inne owoce.