Deser a’la monte

Oceń
Deser a'la monte

Wskazówki

60 minut  4 porcje
Wartość odżywcza 1 porcji:
376 kcal \ B-13 g \ W-45 g \ T-26 g \ BŁ-4 g

Składniki

  • Migdały – 15 g (1 łyżka)
  • Kakao niesłodzone – 20 g (2 łyżki)
  • Erytrytol – 70 g (7 łyżek)
  • Masło migdałowe – 150 g (1 porcja)
  • Mleko migdałowe – 300 g (1,5 szklanki)
  • Kasza jaglana – 90 g (1/2 szklanki)
  • Sól – 1 szczypta

Przygotowanie

Kaszę jaglaną przyprażyć na patelni (aż zacznie się rumienić i delikatnie pachnieć). Przesypać na sitko i dokładnie przepłukać pod zimną, bieżącą wodą. Przelać wrzątkiem. Kaszę wsypać do garnka i dodać 1,5 szklanki wrzącej wody. Gotować pod przykryciem ok 20 min., aż do miękkości. Masło migdalowe przełożyc do misy blendera, dodać mleko, erytrol lub ksylitol i sól. Miksować kilka sekund, dodać kaszę i zblendować ponownie. Połowę powstałej masy odłożyć, a resztę zblendować z kakao. Do pucharków przełożyć krem ciemny, a następnie jasny. Całość obsypać posiekanymi migdałami. Schłodzić.

Znajdziesz w nim aż 40 przepisów na szybkie, proste i co najważniejsze smaczne dania.

eBook dostępny jest również w wariantach z jadłospisami: 1600 kcal, 1800 kcal lub 2000 kcal.

Oceń przepis

Oceń

Dodaj komentarz