Deser a’la monte

Deser a'la monte

Wskazówki

60 minut  4 porcje
Wartość odżywcza 1 porcji:
376 kcal \ B-13 g \ W-45 g \ T-26 g \ BŁ-4 g

Składniki

  • Migdały – 15 g (1 łyżka)
  • Kakao niesłodzone – 20 g (2 łyżki)
  • Erytrytol – 70 g (7 łyżek)
  • Masło migdałowe – 150 g (1 porcja)
  • Mleko migdałowe – 300 g (1,5 szklanki)
  • Kasza jaglana – 90 g (1/2 szklanki)
  • Sól – 1 szczypta

Przygotowanie

Kaszę jaglaną przyprażyć na patelni (aż zacznie się rumienić i delikatnie pachnieć). Przesypać na sitko i dokładnie przepłukać pod zimną, bieżącą wodą. Przelać wrzątkiem. Kaszę wsypać do garnka i dodać 1,5 szklanki wrzącej wody. Gotować pod przykryciem ok 20 min., aż do miękkości. Masło migdalowe przełożyc do misy blendera, dodać mleko, erytrol lub ksylitol i sól. Miksować kilka sekund, dodać kaszę i zblendować ponownie. Połowę powstałej masy odłożyć, a resztę zblendować z kakao. Do pucharków przełożyć krem ciemny, a następnie jasny. Całość obsypać posiekanymi migdałami. Schłodzić.

Nie masz pomysłu na zdrowe śniadania?

Ten eBook to zbiór 40 szybkich, pysznych i zdrowych pomysłów na śniadania!

Większość przygotowuje się do 15-20 minut, więc są idealne dla Osób, które nie mają zbyt wiele czasu na gotowanie. Produkty w przepisach są ogólnodostępne i kupisz je większości sklepów :)

Chcesz zobaczyć 3 bezpłatne przepisy z tego eBooka? Zapisz się na listę zainteresowanych!

E-book Zdrowe i pyszne śniadania

Przejdź do sklepu →

Oceń przepis

Subscribe
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments
Item added to cart.
0 items - 0,00