Wskazówki
45 minut 2 porcje
Wartość odżywcza 1 porcji:
466 kcal \ B-5 g \ W-44 g \ T-37 g \ BŁ-5 g
Składniki
- Mleko kokosowe – 300 g (1 porcja)
- Perełki z tapioki – 30 g (1 porcja)
- Kakao niesłodzone – 10 g (2 łyżeczki)
- Miód – 25 g (1 łyżka)
- Erytrytol – 5 g (1 łyżeczka)
- Maliny – 120 g (1 szklanka)
Przygotowanie
W garnuszku zagotować mleko kokosowe z dodatkiem wanilii, dodać kuleczki tapioki. Gotować pod przykryciem ok 20-25 minut, od czasu do czasu mieszając (mieszałam dość często ponieważ kuleczki przyklejały się do dna garnuszka). W razie potrzeby dolać wodę / rozcieńczone mleo roślinne (ok 100ml). Dodać kakao i porządnie wymieszać. Tapioka będzie gotowa gdy stanie się przezroczysta. Masę przełożyć do naczyń i odstawić do wystudzenia.
Maliny wrzucić do garnuszka, dodać odrobinę wody i erytrol. Podgrzać, zmiksować na mus, przełożyć na zastygniętą masę, przyozdobić miętą.
Jest super, ale bardziej lubię ten z mango 🙂
Ja też 🙂 Dla mnie połączenie mango i kokosa to bomba 🙂