Print Friendly, PDF & Email

Czekoladowy pudding z tapioki

Wskazówki

45 minut  2 porcje
1 porcja to: 466 kcal \ B-5 g \ W-44 g \ T-37 g \ BŁ-5 g

Składniki

  • Mleko kokosowe – 300 g (1 porcja)
  • Perełki z tapioki – 30 g (1 porcja)
  • Kakao niesłodzone – 10 g (2 łyżeczki)
  • Miód – 25 g (1 łyżka)
  • Erytrytol – 5 g (1 łyżeczka)
  • Maliny – 120 g (1 szklanka)

Przygotowanie

W garnuszku zagotować mleko kokosowe z dodatkiem wanilii, dodać kuleczki tapioki. Gotować pod przykryciem ok 20-25 minut, od czasu do czasu mieszając (mieszałam dość często ponieważ kuleczki przyklejały się do dna garnuszka). W razie potrzeby dolać wodę / rozcieńczone mleo roślinne (ok 100ml). Dodać kakao i porządnie wymieszać. Tapioka będzie gotowa gdy stanie się przezroczysta. Masę przełożyć do naczyń i odstawić do wystudzenia.
Maliny wrzucić do garnuszka, dodać odrobinę wody i erytrol. Podgrzać, zmiksować na mus, przełożyć na zastygniętą masę, przyozdobić miętą.

https://www.skleposz.pl/produkt/e-book-zdrowe-i-pyszne-obiadyE-book: Zdrowe i pyszne obiady

19,99 zł

E-book zawiera 20 przepisów na pyszne dania. Większość z nich przygotowuje się w ciągu 30 minut (lub szybciej), więc są idealne dla osób, które nie mają zbyt wiele czasu na gotowanie. Przepisy są dokładnie rozpisane, mają podaną wartość kaloryczną i odżywczą.

Przejdź do sklepu →

2
Dodaj komentarz

avatar
1 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
Katarzyna Wawrzyniak-PiekarskaTeresa Recent comment authors
  Subscribe  
najnowszy najstarszy oceniany
Powiadom o
Teresa
Gość
Teresa

Jest super, ale bardziej lubię ten z mango 🙂

Item added to cart.
0 items - 0,00