Czekoladowy pudding z tapioki

2.5/5 - (Ocen: 8)
Czekoladowy pudding z tapioki

Wskazówki

45 minut  2 porcje
Wartość odżywcza 1 porcji:
466 kcal \ B-5 g \ W-44 g \ T-37 g \ BŁ-5 g

Składniki

  • Mleko kokosowe – 300 g (1 porcja)
  • Perełki z tapioki – 30 g (1 porcja)
  • Kakao niesłodzone – 10 g (2 łyżeczki)
  • Miód – 25 g (1 łyżka)
  • Erytrytol – 5 g (1 łyżeczka)
  • Maliny – 120 g (1 szklanka)

Przygotowanie

W garnuszku zagotować mleko kokosowe z dodatkiem wanilii, dodać kuleczki tapioki. Gotować pod przykryciem ok 20-25 minut, od czasu do czasu mieszając (mieszałam dość często ponieważ kuleczki przyklejały się do dna garnuszka). W razie potrzeby dolać wodę / rozcieńczone mleo roślinne (ok 100ml). Dodać kakao i porządnie wymieszać. Tapioka będzie gotowa gdy stanie się przezroczysta. Masę przełożyć do naczyń i odstawić do wystudzenia.
Maliny wrzucić do garnuszka, dodać odrobinę wody i erytrol. Podgrzać, zmiksować na mus, przełożyć na zastygniętą masę, przyozdobić miętą.

Znajdziesz w nim aż 40 przepisów na szybkie, proste i co najważniejsze smaczne dania.

eBook dostępny jest również w wariantach z jadłospisami: 1600 kcal, 1800 kcal lub 2000 kcal.

Oceń przepis

2.5/5 - (Ocen: 8)

2 komentarze do “Czekoladowy pudding z tapioki”

Dodaj komentarz