Czekoladowy krem z daktyli

Oceń
Czekoladowy krem z daktyli

Wskazówki

30 minut  1 porcja
Wartość odżywcza 1 porcji:
694 kcal \ B-11 g \ W-124 g \ T-31 g \ BŁ-21 g

Składniki

  • Mleko kokosowe – 110 g (1/4 szklanki)
  • Kakao niesłodzone – 30 g (3 łyżki)
  • Daktyle – 135 g (3 garści)
  • Sól – 1 szczypta

Przygotowanie

Opcjonalnie można dodać: cynamon, kardamon, chilli, skórkę pomarańczową, orzechy, wiórki kokosowe, bądź inne ulubione dodatki. Daktyle zalewamy ciepłą wodą i odstawiamy na kilka godzin, aby łatwo się je miksowało. Odsączamy je, blendujemy razem z pozostałymi składnikami.

Znajdziesz w nim aż 40 przepisów na szybkie, proste i co najważniejsze smaczne dania.

eBook dostępny jest również w wariantach z jadłospisami: 1600 kcal, 1800 kcal lub 2000 kcal.

Oceń przepis

Oceń

Dodaj komentarz