Domowe mleko kokosowe

Domowe mleko kokosowe

Wiórki kokosowe przesypać do garnka i zalać przegotowaną wodą. Odstawić na całą noc. Całość podgrzać (mniej więcej do temperatury 60C – ma parzyć w palce). Masę miksować (blendować) przez kilka minut.

Sałatka z kaki, granatem i rukolą

Sałatka z kaki, granatem i rukolą

Kaki obrać ze skórki i pokroić w kostkę. Cykorię pokroić na 1 cm kawałki, dodać odrobinę i skropić 1 łyżką soku z limonki. Wymieszać i przełożyć do miseczki. Dodać kaki oraz rukolę. Z połowy granatu wyłuskać ziarenka, a z reszty wycisnąć do garnka sok.

Jaglanka z mlekiem kokosowym

Jaglanka z mlekiem kokosowym

Kaszę jaglaną ugotować wg przepisu na opakowaniu. Przed gotowaniem należy ją porządnie przepłukać wodą i przelać wrzątkiem (dzięki temu straci goryczkę). Banana pokroić, dodać do ugotowanej kaszy, dodać wiórki, dolać mleko i zagotować. Dorzucić mrożone maliny i jeżyny.

Bezglutenowy omlet z bananem i domowym masłem orzechowym

Bezglutenowy omlet z bananem i domowym masłem orzechowym

Jajka ubijamy na najwyższych obrotach przez minutę. Dodajemy mąkę i sól i miksujemy, ale na najmniejszych obrotach. Na patelnię dajemy odrobinę oleju i przecieramy ręcznikiem papierowym, tak aby była delikatnie natłuszczona. Ciasto wylewamy na patelnię i smażymy tak długo, aż wierzch delikatnie się zetnie.

Owsianka z brzoskwinią

Owsianka z brzoskwinią

Brzoskwinię przekroić na pół. Jedną połowę pokroić w kostkę, drugą zostawić do przyozdobienia owsianki. Do mleka dodać pokrojoną brzoskwinię, płatki oraz wiórki kokosowe i zagotować. Przełożyć wszystko do miseczki.

Dodano do koszyka.
0 produktów - 0,00