Cytrynowo-malinowe żelki

Wskazówki

2 godziny  24 sztuk
1 sztuka to: 17 kcal \ B-1 g \ W-4 g \ T-0 g \ BŁ-0 g

Składniki

  • Żelatyna – 24 g (6 łyżeczek)
  • Miód – 75 g (3 łyżki)
  • Maliny – 120 g (1 szklanka)
  • Sok z cytryny – 165 g (3/4 szklanki)

Przygotowanie

Sok z cytryny i maliny umieścić w misie blendera i miksować na wysokich obrotach. Masę przelać do rondla. Dodać miód i żelatynę – wymieszać. Powinna powstać gęsta papka. Pod rondlem włączyć gaz (delikatny płomień) i podgrzewać miksując przez 3-5 minut. Zdjąć z ognia. Masę przelać do formy silikonowej na czekoladki. Włożyć do lodówki na co najmniej 1h.

* Żelatyna koniecznie dobrej jakości (najlepiej grass fed) 🙂 Można wymienić ją na agar.

https://www.skleposz.pl/produkt/e-book-zdrowe-i-pyszne-obiady

E-book: Zdrowe i pyszne obiady

19,99 zł

E-book zawiera 20 przepisów na pyszne dania. Większość z nich przygotowuje się w ciągu 30 minut (lub szybciej), więc są idealne dla osób, które nie mają zbyt wiele czasu na gotowanie. Przepisy są dokładnie rozpisane, mają podaną wartość kaloryczną i odżywczą.

Przejdź do sklepu →

2
Dodaj komentarz

avatar
1 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
Katarzyna Wawrzyniak-Piekarskaczarna Recent comment authors
  Subscribe  
najnowszy najstarszy oceniany
Powiadom o
czarna
Gość
czarna

agar w takich samych proporcjach jak zelatyna? 🙂

Item added to cart.
0 items - 0,00