Ciasto czekoladowe z gruszkami

5/5 - (Liczba ocen: 1)
Ciasto czekoladowe z gruszkami

Wskazówki

60 minut
9 porcji
Wartość odżywcza 1 porcji: 317 kcal \ B-5 g \ T-17 g \ W-34 g \ BŁ-2 g

Składniki

  • Mąka orkiszowa jasna – 1 i 1/2 szklanki (200 g)
  • Proszek do pieczenia – 1 łyżeczka (4 g)
  • Soda oczyszczona – 1 łyżeczka
  • Kakao – 4,5 łyżki (45 g)
  • Jogurt kokosowy – 1 opakowanie (150 g)
  • Jajo – 2 sztuki (100 g)
  • Cukier kokosowy – 3/4 szklanki (140 g)
  • Olej – 1/2 szklanki (125 g)
  • Gruszka – 1 sztuka (130 g)

Przygotowanie

  1. Wymieszaj mąkę, proszek do pieczenia, sodę, kakao.
  2. W osobnej misce ubij na puszystą masę jajka z cukrem. Powoli, dalej ubijając, cienką strużką dodaj olej. Następnie dodawaj na zmianę łyżkę jogurtu kokosowego i mąkę z proszkiem, sodą i kakao.
  3. Kiedy dodasz już wszystkie składniki, lekko przemieszaj i masę wyłóż na blaszkę lub do małej tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia.
  4. Gruszki obierz i pokrój na kawałki. Ułóż na cieście. Piecz ok 50 minut w 180C

Ciasto czekoladowe z gruszkami to pomysł na szybki i pyszny deser 🙂 Świetnie się sprawdzi gdy masz niewiele czasu na przygotowanie czegoś dla gości.

Szukasz prostych i zdrowych przepisów?

Zajrzyj na mój Instagram 🙂
Ponad 150tys. obserwatorów, masa kuchennych inspiracji i nie tylko!
instagram.com/odzywiajsiezdrowo

Oceń przepis

5/5 - (Liczba ocen: 1)

Dodaj komentarz

Item added to cart.
0 items - 0,00