Print Friendly, PDF & Email

Ciasto czekoladowe (brownie) z czerwonej fasoli i banana

Wskazówki

1 godzina  10 porcji
1 porcja to: 86 kcal \ B-4 g \ W-9 g \ T-5 g \ BŁ-2 g

Składniki

  • Jajo kurze – 100 g (2 sztuki)
  • Fasola czerwona z puszki – 240 g (1 puszka)
  • Banan – 120 g (1 sztuka)
  • Kakao niesłodzone – 15 g (1 czubata łyżka)
  • Olej kokosowy – 40 g (1,5 łyżki)
  • Erytrytol – 2 łyżki
  • Proszek do pieczenia – 1 łyżeczka

Przygotowanie

Białka oddzielić od żółtek i ubić na sztywną pianę. Fasolę porządnie przepłukać pod bierzącą wodą. Odcedzić. Banana, żółtka, fasolę, kakao, olej kokosowy, erytrol (lub inne słodzidło, można dodać trochę więcej) i proszek do pieczenia zmiksować na gładką masę. Wymieszać z ubitą pianą z białek. przełożyć do małej keksówki wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w piekarniku nagrzanym do 180C przez około 45-50 minut. Wystudzić i polać polewą czekoladową (rozpuszczoną czekolada gorzką bądź polewą przygotowaną z oleju kokosowego, miodu i kakao). Z wierzchu udekorować wiórkami kokosowymi albo liofilizowanymi owocami.

https://www.skleposz.pl/produkt/e-book-zdrowe-i-pyszne-obiadyE-book: Zdrowe i pyszne obiady

19,99 zł

E-book zawiera 20 przepisów na pyszne dania. Większość z nich przygotowuje się w ciągu 30 minut (lub szybciej), więc są idealne dla osób, które nie mają zbyt wiele czasu na gotowanie. Przepisy są dokładnie rozpisane, mają podaną wartość kaloryczną i odżywczą.

Przejdź do sklepu →

12
Dodaj komentarz

avatar
5 Comment threads
7 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
7 Comment authors
KlaudiaKatarzyna Wawrzyniak-Piekarskagabriela gJoannaJagoda Recent comment authors
  Subscribe  
najnowszy najstarszy oceniany
Powiadom o
gabriela g
Gość
gabriela g

zastanawiam się, czy takie ciasto jest bogate w zelazo? wiadomo, fasola, kakao są bogate w ten pierwiastek, ale czy po upieczeniu dalej jest to wartościowe pozywienie?

Joanna
Gość
Joanna

Czy fasolę należy miksowania razem z jej powiedzmy skórka? Czy ta twarda otoczka pomimo zmiksować nie będzie wyczuwalna w cieście?

Jagoda
Gość
Jagoda

A podpowiesz jakie proporcje do polewy ?

Kamila R.
Gość
Kamila R.

Czy po upieczeniu ma być w środku „mokre”? bo piekę juz ponad 45min. i mam wrazenie że w środku jest surowe

Klaudia
Gość
Klaudia

W moim przypadku było tak samo. Ale myślałam że wyszedł mi zaklęć 🙂

Magda
Gość
Magda

Jakiej wielkości forma? Pisze mała keksówka a to pojęcie względne 😉

Item added to cart.
0 items - 0,00