Wskazówki
35 minut
15 sztuk
Wartość odżywcza 1 sztuki: 95 kcal \ B-2 g \ T-5 g \ W-11 g \ BŁ-1 g
Składniki
- Ciasto francuskie – 1 opakowanie (275 g)
- Jabłko – 2 sztuki (360 g)
- Cynamon – 1 łyżeczka (4 g)
- Cukier kokosowy – 2 łyżeczki (12 g)
- Mąka ziemniaczana – 1/2 łyżki (13 g)
- Jajo – 1 sztuka (50 g)
Przygotowanie
- Jabłka obierz i pokrój w kostkę. Wymieszaj z cynamonem, cukrem /erytrolem i mąką.
- Ciasto francuskie rozwiń (najlepiej wyjąć je z lodówki 30 minut wcześniej) i pokrój na prostokąty.
- Wyłóż jabłka i posklejaj w taki sposób, aby powstały trójkąty.
- Posmaruj rozbitym jajem i piecz w 200C przez 20-23 minuty.
- Posyp cukrem pudrem lub pudrem z erytrolu
Ciastka francuskie z jabłkami to pomysł na pyszny deser. Przygotowuje się je bardzo szybko, więc mogą posłużyć jako awaryjny poczęstunek dla gości 🙂