Ciastka Francuskie z Jabłkiem

4/5 - (Ocen: 2)
Ciastka francuskie z jabłkiem

Wskazówki

35 minut
15 sztuk
Wartość odżywcza 1 sztuki: 95 kcal \ B-2 g \ T-5 g \ W-11 g \ BŁ-1 g

Składniki

  • Ciasto francuskie – 1 opakowanie (275 g)
  • Jabłko – 2 sztuki (360 g)
  • Cynamon – 1 łyżeczka (4 g)
  • Cukier kokosowy – 2 łyżeczki (12 g)
  • Mąka ziemniaczana – 1/2 łyżki (13 g)
  • Jajo – 1 sztuka (50 g)

Przygotowanie

  1. Jabłka obierz i pokrój w kostkę. Wymieszaj z cynamonem, cukrem /erytrolem i mąką.
  2. Ciasto francuskie rozwiń (najlepiej wyjąć je z lodówki 30 minut wcześniej) i pokrój na prostokąty.
  3. Wyłóż jabłka i posklejaj w taki sposób, aby powstały trójkąty.
  4. Posmaruj rozbitym jajem i piecz w 200C przez 20-23 minuty.
  5. Posyp cukrem pudrem lub pudrem z erytrolu

Ciastka francuskie z jabłkami to pomysł na pyszny deser. Przygotowuje się je bardzo szybko, więc mogą posłużyć jako awaryjny poczęstunek dla gości 🙂

Znajdziesz w nim aż 40 przepisów na szybkie, proste i co najważniejsze smaczne dania.

eBook dostępny jest również w wariantach z jadłospisami: 1600 kcal, 1800 kcal lub 2000 kcal.

Oceń przepis

4/5 - (Ocen: 2)

Dodaj komentarz