Chlebki Pita z Kurczakiem i Warzywami

4/5 - (Ocen: 32)
Chlebki pita z kurczakiem i warzywami

Wskazówki

20 minut
5 porcji
Wartość odżywcza 1 porcji: 299 kcal \ B-19 g \ T-8 g \ W-37 g \ BŁ-3 g

Składniki

  • Bułka pita pszenna – 4 sztuki (320 g)
  • Kurczak, filet z piersi – 2 sztuki (250 g)
  • Oliwa – 1 łyżka (10 g)
  • Przyprawa do gyrosa – 1 łyżeczka
  • Mix sałat – 3/4 opakowania (120 g)
  • Ogórek zielony – 1/2 sztuki (90 g)
  • Pomidorki koktajlowe – 15 sztuk (180 g)
  • Sos czosnkowy – 10 łyżek (250 g)

Przygotowanie

  1. Pierś kurczaka pokrój na kawałki, dopraw przyprawą do gyrosa i podsmaż na oliwie.
  2. Przygotuj sos czosnkowy – wymieszaj jogurt (naturalny lub kokosowy), majonez, czosnek (możesz wymienić na świeży), posiekaną natkę pietruszki, sól i pieprz.
  3. Warzywa oczyść i pokrój na kawałki.
  4. Pity podgrzej według przepisu na opakowaniu, przekrój i nałóż sos oraz dodatki.

Chlebki pita z kurczakiem i warzywami smakują obłędnie. Nie wiem jak Ty, ale ja uwielbiam domowe fastfoody. Są lżejsze i dużo smaczniejsze 🙂

Znajdziesz w nim aż 40 przepisów na szybkie, proste i co najważniejsze smaczne dania.

eBook dostępny jest również w wariantach z jadłospisami: 1600 kcal, 1800 kcal lub 2000 kcal.

Oceń przepis

4/5 - (Ocen: 32)

Dodaj komentarz