Wskazówki
20 minut
5 porcji
Wartość odżywcza 1 porcji: 299 kcal \ B-19 g \ T-8 g \ W-37 g \ BŁ-3 g
Składniki
- Bułka pita pszenna – 4 sztuki (320 g)
- Kurczak, filet z piersi – 2 sztuki (250 g)
- Oliwa – 1 łyżka (10 g)
- Przyprawa do gyrosa – 1 łyżeczka
- Mix sałat – 3/4 opakowania (120 g)
- Ogórek zielony – 1/2 sztuki (90 g)
- Pomidorki koktajlowe – 15 sztuk (180 g)
- Sos czosnkowy – 10 łyżek (250 g)
Przygotowanie
- Pierś kurczaka pokrój na kawałki, dopraw przyprawą do gyrosa i podsmaż na oliwie.
- Przygotuj sos czosnkowy – wymieszaj jogurt (naturalny lub kokosowy), majonez, czosnek (możesz wymienić na świeży), posiekaną natkę pietruszki, sól i pieprz.
- Warzywa oczyść i pokrój na kawałki.
- Pity podgrzej według przepisu na opakowaniu, przekrój i nałóż sos oraz dodatki.
Chlebki pita z kurczakiem i warzywami smakują obłędnie. Nie wiem jak Ty, ale ja uwielbiam domowe fastfoody. Są lżejsze i dużo smaczniejsze 🙂