
Wskazówki
Składniki
- tortilla pszenna – 1 opakowanie (360 g)
- olej – 3 łyżki (30 g)
- sól – 1/2 łyżeczki (3 g)
- papryka słodka – 2 łyżeczki (8 g)
- papryka ostra – 1/2 łyżeczki
- czosnek – 1 łyżeczka
Przygotowanie
Placki tortilli pokrój na trójkąty. Najłatwiej wyciąć najpierw paski, a następnie trójkąty 🙂 Przełóż do dużej miski. Olej wymieszaj z przyprawami i polej kawałki. Dokładnie je natrzyj i część ułóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz w 160C przez ok. 16 minut, w międzyczasie obracając kilka razy. Nie polecam pieczenia wszystkich na raz, ponieważ niektóre kawałki mogą się nie dopiec. Lepiej robić to partiami.
Chipsy z tortilli to pyszne i mocno chrupiące przekąski.Tak na prawdę przyprawy możesz dowolnie wymieniać. Przygotuj taki smak, jaki najbardziej Ci odpowiada.