Burrito z Kurczakiem, Papryką i Awokado

5/5 - (Ocen: 1)
Burrito z kurczakiem, papryką i awokado

Wskazówki

25 minut
6 porcji
Wartość odżywcza 1 porcji: 425 kcal \ B-25 g \ T-12 g \ W-50 g \ BŁ-4 g

Składniki

  • Zestaw do Burrito – 1 opakowanie (475 g)
  • Kurczak, filet z piersi – 2,5 sztuki (400 g)
  • Masło klarowane – 1 łyżeczka (8 g)
  • Czerwona cebula – 1/2 sztuki (60 g)
  • Papryka żółta – 1 sztuka (200 g)
  • Papryka czerwona – 1 sztuka (230 g)
  • Fasola czerwona konser. – 5 łyżek (100 g)
  • Kukurydza konser. – 5 łyżek (75 g)
  • Papryczka jalapeno – 1 łyżka (15 g)
  • Awokado – 1 sztuka (140 g)
  • Sałata lodowa – 3 plastry (120 g)
  • Ser cheddar tarty – 1 garść (30 g)
  • Kolendra świeża – 1 garść (1 g)

Przygotowanie

  1. Piersi kurczaka pokrój na kawałki i porządnie dopraw przyprawą z zestawu. Przełóż na patelnię z rozgrzanym tłuszczem i usmaż. Gdy mięso się zetnie, dodaj pokrojoną w piórka cebulę oraz paski papryki. Smaż kilka minut, dodaj przepłukaną fasolę i kukurydzę oraz posiekane papryczki jalapeno (możesz dać więcej lub mniej, to już zależy od Ciebie). Smaż jeszcze chwilę i dodaj salsę meksykańską z zestawu. Duś kilka minut, aż odparuje nadmiar płynu.
  2. Opcjonalnie możesz dodać posiekaną świeżą kolendrę.
  3. Na wrapach wyłóż garstkę startego sera, pokrojoną sałatę lodową, następnie farsz i awokado. Możesz z wierzchu posypać dodatkowo serem. Zawiń ostrożnie i ułóż na patelni grillowej. Grilluj do lekkiego zrumienienia.

Burrito z kurczakiem, papryką i awokado to przepis na pyszną przekąskę, którą przygotujesz bardzo szybko. Świetnie się sprawdzi podczas spotkań rodzinnych lub ze znajomymi.

Znajdziesz w nim aż 40 przepisów na szybkie, proste i co najważniejsze smaczne dania.

eBook dostępny jest również w wariantach z jadłospisami: 1600 kcal, 1800 kcal lub 2000 kcal.

Oceń przepis

5/5 - (Ocen: 1)

Dodaj komentarz