Burgery z Halloumi

5/5 - (Ocen: 2)
Burgery z Halloumi

Wskazówki

20 minut
2 porcje
Wartość odżywcza 1 porcji: 638 kcal \ B-32 g \ T-39 g \ W-39 g \ BŁ-5 g

Składniki

  • Bułka kajzerka z ziarnami – 2 sztuki (120 g)
  • Awokado – 1 sztuka (110 g)
  • Rukola – 1 garść (20 g)
  • Suszone pomidory w oleju – 3 plastry (30 g)
  • Ser halloumi burger – 200 g
  • Pomidor – 1 sztuka (170 g)
  • Sok z limonki – 1/2 łyżeczki (2 g)
  • Płatki chilli – 1 szczypta
  • Sól – do smaku
  • Pieprz – do smaku

Przygotowanie

  1. Ser halloumi zgrilluj na grillu elektrycznym lub na patelni.
  2. Pieczywo przetnij na pół. Możesz wybrać ulubione bułki, ja sięgnęłam po ziarniste kajzerki, ale domowe bułki do burgerów sprawdzą się jeszcze lepiej.
  3. Awokado „udeptaj” przy pomocy widelca razem z solą, pieprzem i chili. Posmaruj spody bułek. Ułóż pokrojone suszone pomidory, rukolę, grillowane halloumi i plastry pomidorów. Kolejność dowolna. Przykryj i zjedz ze smakiem.

Burgery z halloumi to alternatywa dla zwykłych mięsnych burgerów. Są pyszne i sycące! Dodatki możesz dobierać dowolnie.

Udeptanie awokado z solą, pieprzem i chilli
Ułożenie rukoli i pokrojonych suszonych pomidorów
Ułożenie halloumi
Ułożenie pomidorów
Ułożenie rukoli
Burger z Halloumi

Znajdziesz w nim aż 35 przepisów na szybkie, proste i co najważniejsze smaczne dania.

eBook dostępny jest również w wariantach z jadłospisami: 1600 kcal, 1800 kcal lub 2000 kcal.

Oceń przepis

5/5 - (Ocen: 2)

Dodaj komentarz