Burgery z falafelami

Oceń
Burgery z falafelami

Wskazówki

15 minut  2 porcje
Wartość odżywcza 1 porcji:
527 kcal \ B-20 g \ W-51 g \ T-15 g \ BŁ-11 g

Składniki

  • Bułka do hamburgera – 110 g (2 sztuki)
  • Sałata rzymska – 40 g (4 liście)
  • Pomidor – 170 g (1 średnia sztuka)
  • Falafele – 180 g (6 sztuk)
  • Majonez – 20 g (1 łyżka)
  • Musztarda – 8 g (1 łyżeczka)
  • Miód – 12 g (1 łyżeczka)
  • Chipsy z komosy ryżowej (Eat Real) – 10 g (1 garść)

Przygotowanie

Ulubione bułki (najlepiej domowe) podpiec na patelni lub w opiekaczu.  Przygotować sos: musztardę, miód i majonez wymieszać dokładnie. Na połówce bułki rozsmarować sos, ułożyć sałatę, falafele (z TEGO przepisu), pomidora oraz chipsy. Przykryć drugą połówką bułki posmarowaną sosem.

Znajdziesz w nim aż 40 przepisów na szybkie, proste i co najważniejsze smaczne dania.

eBook dostępny jest również w wariantach z jadłospisami: 1600 kcal, 1800 kcal lub 2000 kcal.

Oceń przepis

Oceń

1 komentarz do “Burgery z falafelami”

  1. Ooo, bardzo ciekawy przepis na burgera! Muszę go spróbować. Nie wyobrażam sobie robić burgera domowego bez przygotowania domowej bułki w piekarniku. Też mam bardzo dobry przepis na bułki maślane 😉
    Ostatnio wraz z mężem często zamawiamy burgery z burgerking. Zdecydowanie lepiej mi smakują, niż z innych restauracji. Zawsze mam problem, gdy przygotowuję burgery w domu. Niestety nie smakują mi tak, jakbym tego oczekiwała. Zjeść oczywiście zjem, ale nie mogę odwzorować chociaż w kilku procentach smaku burgera z popularnych restauracji. Nawet mięso smakuje inaczej.

    Odpowiedz

Dodaj komentarz