Wskazówki
15 minut 2 porcje
Wartość odżywcza 1 porcji:
527 kcal \ B-20 g \ W-51 g \ T-15 g \ BŁ-11 g
Składniki
- Bułka do hamburgera – 110 g (2 sztuki)
- Sałata rzymska – 40 g (4 liście)
- Pomidor – 170 g (1 średnia sztuka)
- Falafele – 180 g (6 sztuk)
- Majonez – 20 g (1 łyżka)
- Musztarda – 8 g (1 łyżeczka)
- Miód – 12 g (1 łyżeczka)
- Chipsy z komosy ryżowej (Eat Real) – 10 g (1 garść)
Przygotowanie
Ulubione bułki (najlepiej domowe) podpiec na patelni lub w opiekaczu. Przygotować sos: musztardę, miód i majonez wymieszać dokładnie. Na połówce bułki rozsmarować sos, ułożyć sałatę, falafele (z TEGO przepisu), pomidora oraz chipsy. Przykryć drugą połówką bułki posmarowaną sosem.
Ooo, bardzo ciekawy przepis na burgera! Muszę go spróbować. Nie wyobrażam sobie robić burgera domowego bez przygotowania domowej bułki w piekarniku. Też mam bardzo dobry przepis na bułki maślane 😉
Ostatnio wraz z mężem często zamawiamy burgery z burgerking. Zdecydowanie lepiej mi smakują, niż z innych restauracji. Zawsze mam problem, gdy przygotowuję burgery w domu. Niestety nie smakują mi tak, jakbym tego oczekiwała. Zjeść oczywiście zjem, ale nie mogę odwzorować chociaż w kilku procentach smaku burgera z popularnych restauracji. Nawet mięso smakuje inaczej.