Bulion warzywny

5/5 - (Ocen: 1)
Bulion warzywny

Wskazówki

45 minut  4 porcje
Wartość odżywcza 1 porcji:
53 kcal \ B-3 g \ W-14 g \ T-1 g \ BŁ-5 g

Składniki

  • Natka pietruszki – 12 g (1 łyżka)
  • Por – 50 g (1 kawałek)
  • Seler korzeniowy – 60 g (1 plaster)
  • Czosnek – 5 g (1 ząbek)
  • Marchew – 180 g (4 sztuki)
  • Korzeń pietruszki – 160 g (2 sztuki)
  • Cebula – 105 g (1 sztuka)
  • Sól – 1 łyżeczka
  • Pieprz – 1 łyżeczka
  • Ziele angielskie – 1 łyżka

Przygotowanie

Marchewkę, pietruszkę, selera obrać i umyć. Natkę pietruszki i liście pora opłukać. Cebulę opalić nad palnikiem (aż zbrązowieje), czosnek posiekać drobno i zeszklić na patelni. Zimną wodą zalać warzywa, dodać ziele angielskie, liście laurowe, pieprz, oraz sól.

Gotować 40 minut na małym ogniu (ma lekko „pyrkać”) przy uchylonej pokrywie.

Zdjęcie pochodzi ze strony: heatherhomemade.com

Banner newsletter Banner newsletter

❤️ 16 najlepszych przepisów z bloga

Dołącz do grona osób, które kochają zdrowe i smaczne jedzenie. Za zapis otrzymasz zbiór 16 najlepszych przepisów z bloga ⬇️⬇️

Oceń przepis

5/5 - (Ocen: 1)

Dodaj komentarz

Dodano do koszyka.
0 produktów - 0,00