Bulion warzywny

5/5 - (Ocen: 1)
Bulion warzywny

Wskazówki

45 minut  4 porcje
Wartość odżywcza 1 porcji:
53 kcal \ B-3 g \ W-14 g \ T-1 g \ BŁ-5 g

Składniki

  • Natka pietruszki – 12 g (1 łyżka)
  • Por – 50 g (1 kawałek)
  • Seler korzeniowy – 60 g (1 plaster)
  • Czosnek – 5 g (1 ząbek)
  • Marchew – 180 g (4 sztuki)
  • Korzeń pietruszki – 160 g (2 sztuki)
  • Cebula – 105 g (1 sztuka)
  • Sól – 1 łyżeczka
  • Pieprz – 1 łyżeczka
  • Ziele angielskie – 1 łyżka

Przygotowanie

Marchewkę, pietruszkę, selera obrać i umyć. Natkę pietruszki i liście pora opłukać. Cebulę opalić nad palnikiem (aż zbrązowieje), czosnek posiekać drobno i zeszklić na patelni. Zimną wodą zalać warzywa, dodać ziele angielskie, liście laurowe, pieprz, oraz sól.

Gotować 40 minut na małym ogniu (ma lekko „pyrkać”) przy uchylonej pokrywie.

Zdjęcie pochodzi ze strony: heatherhomemade.com

Znajdziesz w nim aż 35 przepisów na szybkie, proste i co najważniejsze smaczne dania.

eBook dostępny jest również w wariantach z jadłospisami: 1600 kcal, 1800 kcal lub 2000 kcal.

Oceń przepis

5/5 - (Ocen: 1)

Dodaj komentarz