Bulion warzywny

5/5 - (1 vote)
Bulion warzywny

Wskazówki

45 minut  4 porcje
Wartość odżywcza 1 porcji:
53 kcal \ B-3 g \ W-14 g \ T-1 g \ BŁ-5 g

Składniki

  • Natka pietruszki – 12 g (1 łyżka)
  • Por – 50 g (1 kawałek)
  • Seler korzeniowy – 60 g (1 plaster)
  • Czosnek – 5 g (1 ząbek)
  • Marchew – 180 g (4 sztuki)
  • Korzeń pietruszki – 160 g (2 sztuki)
  • Cebula – 105 g (1 sztuka)
  • Sól – 1 łyżeczka
  • Pieprz – 1 łyżeczka
  • Ziele angielskie – 1 łyżka

Przygotowanie

Marchewkę, pietruszkę, selera obrać i umyć. Natkę pietruszki i liście pora opłukać. Cebulę opalić nad palnikiem (aż zbrązowieje), czosnek posiekać drobno i zeszklić na patelni. Zimną wodą zalać warzywa, dodać ziele angielskie, liście laurowe, pieprz, oraz sól.

Gotować 40 minut na małym ogniu (ma lekko „pyrkać”) przy uchylonej pokrywie.

Zdjęcie pochodzi ze strony: heatherhomemade.com

Nie masz pomysłu na zdrowe śniadania?

Ten eBook to zbiór 40 szybkich, pysznych i zdrowych pomysłów na śniadania!

Większość przygotowuje się do 15-20 minut, więc są idealne dla Osób, które nie mają zbyt wiele czasu na gotowanie. Produkty w przepisach są ogólnodostępne i kupisz je większości sklepów :)

Chcesz zobaczyć 3 bezpłatne przepisy z tego eBooka? Zapisz się na listę zainteresowanych!

E-book Zdrowe i pyszne śniadania

Przejdź do sklepu →

Oceń przepis

5/5 - (1 vote)
Subscribe
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments
Item added to cart.
0 items - 0,00