Wskazówki
45 minut 4 porcje
Wartość odżywcza 1 porcji:
53 kcal \ B-3 g \ W-14 g \ T-1 g \ BŁ-5 g
Składniki
- Natka pietruszki – 12 g (1 łyżka)
- Por – 50 g (1 kawałek)
- Seler korzeniowy – 60 g (1 plaster)
- Czosnek – 5 g (1 ząbek)
- Marchew – 180 g (4 sztuki)
- Korzeń pietruszki – 160 g (2 sztuki)
- Cebula – 105 g (1 sztuka)
- Sól – 1 łyżeczka
- Pieprz – 1 łyżeczka
- Ziele angielskie – 1 łyżka
Przygotowanie
Marchewkę, pietruszkę, selera obrać i umyć. Natkę pietruszki i liście pora opłukać. Cebulę opalić nad palnikiem (aż zbrązowieje), czosnek posiekać drobno i zeszklić na patelni. Zimną wodą zalać warzywa, dodać ziele angielskie, liście laurowe, pieprz, oraz sól.
Gotować 40 minut na małym ogniu (ma lekko „pyrkać”) przy uchylonej pokrywie.
Zdjęcie pochodzi ze strony: heatherhomemade.com