Bulion warzywny

Wskazówki

45 minut  4 porcje
1 porcja to: 53 kcal \ B-3 g \ W-14 g \ T-1 g \ BŁ-5 g

Składniki

  • Natka pietruszki – 12 g (1 łyżka)
  • Por – 50 g (1 kawałek)
  • Seler korzeniowy – 60 g (1 plaster)
  • Czosnek – 5 g (1 ząbek)
  • Marchew – 180 g (4 sztuki)
  • Korzeń pietruszki – 160 g (2 sztuki)
  • Cebula – 105 g (1 sztuka)
  • Sól – 1 łyżeczka
  • Pieprz – 1 łyżeczka
  • Ziele angielskie – 1 łyżka

Przygotowanie

Marchewkę, pietruszkę, selera obrać i umyć. Natkę pietruszki i liście pora opłukać. Cebulę opalić nad palnikiem (aż zbrązowieje), czosnek posiekać drobno i zeszklić na patelni. Zimną wodą zalać warzywa, dodać ziele angielskie, liście laurowe, pieprz, oraz sól.

Gotować 40 minut na małym ogniu (ma lekko „pyrkać”) przy uchylonej pokrywie.

Zdjęcie pochodzi ze strony: heatherhomemade.com

https://www.odzywiajsiezdrowo.pl/produkt/e-book-zdrowe-i-pyszne-sniadania/

E-book: Zdrowe i pyszne śniadania

39,99 zł

Ten eBook to zbiór 40 szybkich, pysznych i zdrowych pomysłów na śniadania! Większość przygotowuje się do 15-20 minut, więc są idealne dla Osób, które nie mają zbyt wiele czasu na gotowanie. Produkty w przepisach są ogólnodostępne i kupisz je większości sklepów :) Chcesz zobaczyć 3 bezpłatne przepisy z eBooka? Zapisz się na listę zainteresowanych!

Przejdź do sklepu →

Subscribe
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments
Item added to cart.
0 items - 0,00