Bulion warzywny

Wskazówki

45 minut  4 porcje
1 porcja to: 53 kcal \ B-3 g \ W-14 g \ T-1 g \ BŁ-5 g

Składniki

  • Natka pietruszki – 12 g (1 łyżka)
  • Por – 50 g (1 kawałek)
  • Seler korzeniowy – 60 g (1 plaster)
  • Czosnek – 5 g (1 ząbek)
  • Marchew – 180 g (4 sztuki)
  • Korzeń pietruszki – 160 g (2 sztuki)
  • Cebula – 105 g (1 sztuka)
  • Sól – 1 łyżeczka
  • Pieprz – 1 łyżeczka
  • Ziele angielskie – 1 łyżka

Przygotowanie

Marchewkę, pietruszkę, selera obrać i umyć. Natkę pietruszki i liście pora opłukać. Cebulę opalić nad palnikiem (aż zbrązowieje), czosnek posiekać drobno i zeszklić na patelni. Zimną wodą zalać warzywa, dodać ziele angielskie, liście laurowe, pieprz, oraz sól.

Gotować 40 minut na małym ogniu (ma lekko „pyrkać”) przy uchylonej pokrywie.

Zdjęcie pochodzi ze strony: heatherhomemade.com

0 0 votes
Oceń wpis
Subscribe
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments
Item added to cart.
0 items - 0,00