Budyń czekoladowy

Budyń czekoladowy

Wskazówki

15 minut  2 porcje
Wartość odżywcza 1 porcji:
333 kcal \ B-4 g \ W-26 g \ T-27 g \ BŁ-2 g

Składniki

  • Mleko kokosowe – 220 g (1 szklanka)
  • Skrobia ziemniaczana – 25 g (1 łyżka)
  • Kakao niesłodzone – 10 g (2 łyżeczki)
  • Syrop klonowy – 20 g (2 łyżki)

Przygotowanie

Do garnuszka wsypać skrobię, kakao, dodać syrop klonowy i mleko (można wymienić na napój kokosowy/ migdałowy bądź mleko krowie). Wymieszać dokładnie, zagotować (cały czas mieszając). Gdy zgęstnieje przelać do miseczek. Podawać z ulubionymi dodatkami.

Nie masz pomysłu na zdrowe śniadania?

Ten eBook to zbiór 40 szybkich, pysznych i zdrowych pomysłów na śniadania!

Większość przygotowuje się do 15-20 minut, więc są idealne dla Osób, które nie mają zbyt wiele czasu na gotowanie. Produkty w przepisach są ogólnodostępne i kupisz je większości sklepów :)

Chcesz zobaczyć 3 bezpłatne przepisy z tego eBooka? Zapisz się na listę zainteresowanych!

E-book Zdrowe i pyszne śniadania

Przejdź do sklepu →

Oceń przepis

Subscribe
Powiadom o
guest
4 komentarzy
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Ewelina
Ewelina
2 lat temu

Dobry był! Zamiast mleka kokosowego dałam zwykłe, od krowy. Synek zachwycony 🙂

Kasia
Kasia
3 lat temu

Przepyszny!bardzo szybko się go robi i zaspokaja apetyt na słodycze.Polecam wszystkim niezdecydowanym.Ja pomieszałam erytrol i ksylitol bo uwielbiam słodki smak 🙂

Item added to cart.
0 items - 0,00