Budyń czekoladowy

5/5 - (Ocen: 1)
Budyń czekoladowy

Wskazówki

15 minut  2 porcje
Wartość odżywcza 1 porcji:
333 kcal \ B-4 g \ W-26 g \ T-27 g \ BŁ-2 g

Składniki

  • Mleko kokosowe – 220 g (1 szklanka)
  • Skrobia ziemniaczana – 25 g (1 łyżka)
  • Kakao niesłodzone – 10 g (2 łyżeczki)
  • Syrop klonowy – 20 g (2 łyżki)

Przygotowanie

Do garnuszka wsypać skrobię, kakao, dodać syrop klonowy i mleko (można wymienić na napój kokosowy/ migdałowy bądź mleko krowie). Wymieszać dokładnie, zagotować (cały czas mieszając). Gdy zgęstnieje przelać do miseczek. Podawać z ulubionymi dodatkami.

Znajdziesz w nim aż 30 przepisów na szybkie, proste i co najważniejsze smaczne dania.

eBook dostępny jest również w wariantach z jadłospisami: 1600 kcal, 1800 kcal lub 2000 kcal.

Oceń przepis

5/5 - (Ocen: 1)

4 komentarze do “Budyń czekoladowy”

  1. Przepyszny!bardzo szybko się go robi i zaspokaja apetyt na słodycze.Polecam wszystkim niezdecydowanym.Ja pomieszałam erytrol i ksylitol bo uwielbiam słodki smak 🙂

    Odpowiedz

Dodaj komentarz