Wskazówki
15 minut 2 porcje
Wartość odżywcza 1 porcji:
333 kcal \ B-4 g \ W-26 g \ T-27 g \ BŁ-2 g
Składniki
- Mleko kokosowe – 220 g (1 szklanka)
- Skrobia ziemniaczana – 25 g (1 łyżka)
- Kakao niesłodzone – 10 g (2 łyżeczki)
- Syrop klonowy – 20 g (2 łyżki)
Przygotowanie
Do garnuszka wsypać skrobię, kakao, dodać syrop klonowy i mleko (można wymienić na napój kokosowy/ migdałowy bądź mleko krowie). Wymieszać dokładnie, zagotować (cały czas mieszając). Gdy zgęstnieje przelać do miseczek. Podawać z ulubionymi dodatkami.
Przepyszny!bardzo szybko się go robi i zaspokaja apetyt na słodycze.Polecam wszystkim niezdecydowanym.Ja pomieszałam erytrol i ksylitol bo uwielbiam słodki smak 🙂
Cieszę się bardzo!! 🙂
Dobry był! Zamiast mleka kokosowego dałam zwykłe, od krowy. Synek zachwycony 🙂
Fantastycznie 🙂