Wskazówki
15 minut 20 sztuk
1 porcja to: 40 kcal \ B-2 g \ W-4 g \ T-1,5 g \ BŁ-0,5 g
Składniki
- Bagietka – 140g (1 średnia sztuka)
- Oliwa lub masło – 10g (do posmarowania)
- Czosnek – 5g (1 ząbek)
- Pomidor – 340g (2 sztuki)
- Mozzarella – 125g (1 kulka)
- Sól – do smaku
- Pieprz – do smaku
- Świeża bazylia – kilka listków
Przygotowanie
Bagietkę kroimy na kawałki. Każdy smarujemy masłem lub skrapiamy oliwą. Nacieramy startym czosnkiem (albo posypujemy granulowanym). Pomidory sparzamy, odbieramy i kroimy w kostkę. Mozzarellę również kroimy w kostkę. Układamy na kawałkach pieczywa. Doprawiamy solą i pieprzem. Pieczemy w 200C przez ok 8-10 minut (do momentu aż ser się roztopi). Przystrajamy świeżą bazylią. Gotowe 🙂