Wskazówki
30 minut 30 sztuk
Wartość odżywcza 1 sztuki:
33 kcal \ B-1 g \ W-5 g \ T-2 g \ BŁ-1 g
Składniki
- Kakao niesłodzone – 30 g (3 łyżki)
- Daktyle – 135 g (3 garści)
- Orzechy laskowe – 60 g (4 łyżki)
- Migdały – 30 g (2 łyżki)
- Sól – 1 szczypta
Przygotowanie
Orzechy i migdały zmiksować w robocie kuchennym na drobną mąkę, a następnie przełożyć do miski. Daktyle przełożyć do misy blendera i zmiksować. Dodać kakao, ekstrakt waniliowy, kawę (opcjonalnie), sól i rozdrobnione orzechy. Wszystko razem miksować (aż powstanie spójna masa) i wyłożyć np. w plastikowym pudełku wyłożonym papierem do pieczenia. Schować do lodówki i po 30 minutach pokroić. Przechowywać w lodówce, w szczelnie zamkniętym pudełku.