Brownies bez pieczenia

Oceń
Brownies bez pieczenia

Wskazówki

30 minut  30 sztuk
Wartość odżywcza 1 sztuki:
33 kcal \ B-1 g \ W-5 g \ T-2 g \ BŁ-1 g

Składniki

  • Kakao niesłodzone – 30 g (3 łyżki)
  • Daktyle – 135 g (3 garści)
  • Orzechy laskowe – 60 g (4 łyżki)
  • Migdały – 30 g (2 łyżki)
  • Sól – 1 szczypta

Przygotowanie

Orzechy i migdały zmiksować w robocie kuchennym na drobną mąkę, a następnie przełożyć do miski. Daktyle przełożyć do misy blendera i zmiksować. Dodać kakao, ekstrakt waniliowy, kawę (opcjonalnie), sól i rozdrobnione orzechy. Wszystko razem miksować (aż powstanie spójna masa) i wyłożyć np. w plastikowym pudełku wyłożonym papierem do pieczenia. Schować do lodówki i po 30 minutach pokroić. Przechowywać w lodówce, w szczelnie zamkniętym pudełku.

Znajdziesz w nim aż 35 przepisów na szybkie, proste i co najważniejsze smaczne dania.

eBook dostępny jest również w wariantach z jadłospisami: 1600 kcal, 1800 kcal lub 2000 kcal.

Oceń przepis

Oceń

Dodaj komentarz