Print Friendly, PDF & Email

Brownie z kaszy jaglanej

Wskazówki

1 godzina  12 porcji
1 porcja to: 218 kcal \ B-4 g \ W-20 g \ T-15 g \ BŁ-2 g

Składniki

  • Czekolada gorzka (70% kakao) – 100 g (1 tabliczka)
  • Soda – 10 g (2 łyżeczki)
  • Kasza jaglana, ugotowana – 190 g (1 szklanka)
  • Daktyle – 90 g (2 garści)
  • Jogurt naturalny – 100 g (4 łyżki)
  • Masło orzechowe – 100 g (5 łyżek)
  • Kakao niesłodzone – 20 g (2 łyżki)
  • Mąka ziemniaczana – 100 g (4 łyżki)
  • Mleko kokosowe – 220 g (1 szklanka)
  • Sól – 1 szczypta

Przygotowanie

Kaszę jaglaną przepłukać pod bieżącą wodą, przelać wrzątkiem i gotować do miękkości. Daktyle posiekać i zalać 1/2 szklanki wody. Zmiksować na pastę (razem z wodą). Czekoladę pokroić na mniejsze kawałki. Ugotowaną, ciepłą kaszę połączyć z czekoladą, mlekiem kokosowym, jogurtem, masłem orzechowym, zmiksowanymi daktylami, kakao, mąką ziemniaczaną i sodą. Piec w 180 C przez około 45 minut (do suchego patyczka).

https://www.skleposz.pl/produkt/e-book-zdrowe-i-pyszne-obiadyE-book: Zdrowe i pyszne obiady

19,99 zł

E-book zawiera 20 przepisów na pyszne dania. Większość z nich przygotowuje się w ciągu 30 minut (lub szybciej), więc są idealne dla osób, które nie mają zbyt wiele czasu na gotowanie. Przepisy są dokładnie rozpisane, mają podaną wartość kaloryczną i odżywczą.

Przejdź do sklepu →

Dodaj komentarz

avatar
  Subscribe  
Powiadom o
Item added to cart.
0 items - 0,00