Brownie z kaszy jaglanej

Oceń
Brownie z kaszy jaglanej

Wskazówki

60 minut  12 porcji
Wartość odżywcza 1 porcji:
218 kcal \ B-4 g \ W-20 g \ T-15 g \ BŁ-2 g

Składniki

  • Czekolada gorzka (70% kakao) – 100 g (1 tabliczka)
  • Soda – 10 g (2 łyżeczki)
  • Kasza jaglana, ugotowana – 190 g (1 szklanka)
  • Daktyle – 90 g (2 garści)
  • Jogurt naturalny – 100 g (4 łyżki)
  • Masło orzechowe – 100 g (5 łyżek)
  • Kakao niesłodzone – 20 g (2 łyżki)
  • Mąka ziemniaczana – 100 g (4 łyżki)
  • Mleko kokosowe – 220 g (1 szklanka)
  • Sól – 1 szczypta

Przygotowanie

Kaszę jaglaną przepłukać pod bieżącą wodą, przelać wrzątkiem i gotować do miękkości. Daktyle posiekać i zalać 1/2 szklanki wody. Zmiksować na pastę (razem z wodą). Czekoladę pokroić na mniejsze kawałki. Ugotowaną, ciepłą kaszę połączyć z czekoladą, mlekiem kokosowym, jogurtem, masłem orzechowym, zmiksowanymi daktylami, kakao, mąką ziemniaczaną i sodą. Piec w 180 C przez około 45 minut (do suchego patyczka).

Znajdziesz w nim aż 40 przepisów na szybkie, proste i co najważniejsze smaczne dania.

eBook dostępny jest również w wariantach z jadłospisami: 1600 kcal, 1800 kcal lub 2000 kcal.

Oceń przepis

Oceń

Dodaj komentarz