Bezlgutenowe naleśniki z dżemem malinowym

Oceń
Bezlgutenowe naleśniki z dżemem malinowym

Wskazówki

15 minut  2 porcje
Wartość odżywcza 1 porcji:
357 kcal \ B-13 g \ W-47 g \ T-16 g \ BŁ-4 g

Składniki

  • Mąka jaglana – 30 g (3 łyżki)
  • Mąka gryczana – 30 g (3 łyżki)
  • Mąka ryżowa – 10 g (1 łyżka)
  • Woda – 110 g (1/2 szklanki)
  • Jajo kurze – 100 g (2 sztuki)
  • Mleko kokosowe – 50 g (1 porcja)
  • Erytrytol – 5 g (1 łyżeczka)
  • Dżem malinowy (niskosłodzony) – 60 g (4 łyżeczki)
  • Migdały w płatkach – 10 g (1 łyżka)
  • Maliny mrożone – 60 g (1 porcja)
  • Jagody mrożone – 50 g (1 porcja)
  • Czekolada gorzka (70% kakao) – 5 g (1 kostka)

Przygotowanie

*Przygotować ciasto: Jaja rozbić ze szczyptą soli i erytrytolem. Dodać mąki oraz mleko roślinne i wodę (w razie potrzeby dodać więcej płynu). Wymieszać dokładnie i odstawić. Ciasto powinno być dość „lejące”. Na patelni delikatnie posmarowanej tłuszczem usmażyć naleśniki. Każdy placek posmarować niskosłodzonym dżemem (najlepiej domowym), złożyć i obsypać ulubionymi dodatkami.

*Z przepisu wychodzi 4-5 placków.

Znajdziesz w nim aż 35 przepisów na szybkie, proste i co najważniejsze smaczne dania.

eBook dostępny jest również w wariantach z jadłospisami: 1600 kcal, 1800 kcal lub 2000 kcal.

Oceń przepis

Oceń

2 komentarze do “Bezlgutenowe naleśniki z dżemem malinowym”

Dodaj komentarz