Bezglutenowy omlet z bananem i domowym masłem orzechowym

Wskazówki

15 minut  1 porcja
1 porcja to: 520 kcal \ B-19 g \ W-24 g \ T-39 g \ BŁ-3 g

Składniki

  • Migdały w płatkach – 10 g (1 łyżka)
  • Olej kokosowy – 10 g (1 łyżeczka)
  • Masło orzechowe – 20 g (1 łyżka)
  • Banan – 60 g (1/2 sztuki)
  • Mąka jaglana – 10 g (1 łyżka)
  • Jajo kurze – 100 g (2 sztuki)
  • Sól – 1 szczypta

Przygotowanie

Jajka ubijamy na najwyższych obrotach przez minutę. Dodajemy mąkę i sól i miksujemy, ale na najmniejszych obrotach. Na patelnię dajemy odrobinę oleju i przecieramy ręcznikiem papierowym, tak aby była delikatnie natłuszczona. Ciasto wylewamy na patelnię i smażymy tak długo, aż wierzch delikatnie się zetnie. Przewracamy omlet i chwilę jeszcze smażymy. Przekładamy delikatnie na talerz. Połowę smarujemy masłem orzechowym, układamy plasterki banana i zginamy omlet na pół. Wierzch smarujemy masłem orzechowym, posypujemy płatkami migdałowymi.

Na hasło ➡️ odzywiajsiezdrowo7 masz 7% rabatu w sklepie targroch.pl. Znajdziesz tam różnego rodzaju: mąki (m.in. orkiszową i gryczaną), słodzidła (m.in. syrop klonowy, daktylowy, z agawy, cukier kokosowy), kasze, ryż, bakalie, oleje itp.

https://www.odzywiajsiezdrowo.pl/produkt/e-book-zdrowe-i-pyszne-sniadania/

E-book: Zdrowe i pyszne śniadania

39,99 zł

Ten eBook to zbiór 40 szybkich, pysznych i zdrowych pomysłów na śniadania! Większość przygotowuje się do 15-20 minut, więc są idealne dla Osób, które nie mają zbyt wiele czasu na gotowanie. Produkty w przepisach są ogólnodostępne i kupisz je większości sklepów :) Chcesz zobaczyć 3 bezpłatne przepisy z eBooka? Zapisz się na listę zainteresowanych!

Przejdź do sklepu →

Subscribe
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments
Item added to cart.
0 items - 0,00