Bezglutenowe placuszki z bananem

Oceń
Bezglutenowe placuszki z bananem

Wskazówki

15 minut  2 porcje
Wartość odżywcza 1 porcji:
389 kcal \ B-10 g \ W-51 g \ T-17 g \ BŁ-4 g

Składniki

  • Soda – 3 g (1/2 łyżeczki)
  • Olej kokosowy – 15 g (1 łyżeczka)
  • Banan – 120 g (1 sztuka)
  • Ksylitol – 7 g (1 łyżeczka)
  • Jajo kurze – 100 g (2 sztuki)
  • Mąka ryżowa – 36 g (3 łyżki)
  • Mleko kokosowe – 30 g (3 łyżki)
  • Mąka kasztanowa – 48 g (4 łyżki)

Przygotowanie

Banana zblendować. Jaja zmiksować z ksylitolem. Dodać mleko kokosowe, przesianą mąkę, sodę i zmiksować ponownie. W razie potrzeby dolać wodę. Na patelni rozgrzać olej kokosowy – nadmiar wlać do ciasta i wymieszać. Ciasto wlewać małymi porcjami na patelnię. Smażyć ok 1-2 min z każdej strony. Z przepisu wychodzi 10-12 placuszków.
Podawać z ulubionymi owocami, orzechami i sosem z banana.

Banner newsletter Banner newsletter

❤️ 16 najlepszych przepisów z bloga

Dołącz do grona osób, które kochają zdrowe i smaczne jedzenie. Za zapis otrzymasz zbiór 16 najlepszych przepisów z bloga ⬇️⬇️

Oceń przepis

Oceń

Dodaj komentarz

Dodano do koszyka.
0 produktów - 0,00