Bezglutenowe placuszki z bananem

Oceń
Bezglutenowe placuszki z bananem

Wskazówki

15 minut  2 porcje
Wartość odżywcza 1 porcji:
389 kcal \ B-10 g \ W-51 g \ T-17 g \ BŁ-4 g

Składniki

  • Soda – 3 g (1/2 łyżeczki)
  • Olej kokosowy – 15 g (1 łyżeczka)
  • Banan – 120 g (1 sztuka)
  • Ksylitol – 7 g (1 łyżeczka)
  • Jajo kurze – 100 g (2 sztuki)
  • Mąka ryżowa – 36 g (3 łyżki)
  • Mleko kokosowe – 30 g (3 łyżki)
  • Mąka kasztanowa – 48 g (4 łyżki)

Przygotowanie

Banana zblendować. Jaja zmiksować z ksylitolem. Dodać mleko kokosowe, przesianą mąkę, sodę i zmiksować ponownie. W razie potrzeby dolać wodę. Na patelni rozgrzać olej kokosowy – nadmiar wlać do ciasta i wymieszać. Ciasto wlewać małymi porcjami na patelnię. Smażyć ok 1-2 min z każdej strony. Z przepisu wychodzi 10-12 placuszków.
Podawać z ulubionymi owocami, orzechami i sosem z banana.

Znajdziesz w nim aż 35 przepisów na szybkie, proste i co najważniejsze smaczne dania.

eBook dostępny jest również w wariantach z jadłospisami: 1600 kcal, 1800 kcal lub 2000 kcal.

Oceń przepis

Oceń

Dodaj komentarz