Bezglutenowe placuszki z bananem

Wskazówki

15 minut  2 porcje
1 porcja to: 389 kcal \ B-10 g \ W-51 g \ T-17 g \ BŁ-4 g

Składniki

  • Soda – 3 g (1/2 łyżeczki)
  • Olej kokosowy – 15 g (1 łyżeczka)
  • Banan – 120 g (1 sztuka)
  • Ksylitol – 7 g (1 łyżeczka)
  • Jajo kurze – 100 g (2 sztuki)
  • Mąka ryżowa – 36 g (3 łyżki)
  • Mleko kokosowe – 30 g (3 łyżki)
  • Mąka kasztanowa – 48 g (4 łyżki)

Przygotowanie

Banana zblendować. Jaja zmiksować z ksylitolem. Dodać mleko kokosowe, przesianą mąkę, sodę i zmiksować ponownie. W razie potrzeby dolać wodę. Na patelni rozgrzać olej kokosowy – nadmiar wlać do ciasta i wymieszać. Ciasto wlewać małymi porcjami na patelnię. Smażyć ok 1-2 min z każdej strony. Z przepisu wychodzi 10-12 placuszków.
Podawać z ulubionymi owocami, orzechami i sosem z banana.

Na hasło ➡️ odzywiajsiezdrowo10 masz 10% rabatu w sklepie targroch.pl. Znajdziesz tam różnego rodzaju: mąki (m.in. orkiszową i gryczaną), słodzidła (m.in. syrop klonowy, daktylowy, z agawy, cukier kokosowy), kasze, ryż, bakalie, oleje itp.

https://www.skleposz.pl/produkt/e-book-zdrowe-i-pyszne-obiady

E-book: Zdrowe i pyszne obiady

19,99 zł

E-book zawiera 20 przepisów na pyszne dania. Większość z nich przygotowuje się w ciągu 30 minut (lub szybciej), więc są idealne dla osób, które nie mają zbyt wiele czasu na gotowanie. Przepisy są dokładnie rozpisane, mają podaną wartość kaloryczną i odżywczą.

Przejdź do sklepu →

Dodaj komentarz

avatar
  Subscribe  
Powiadom o
Item added to cart.
0 items - 0,00