Bezglutenowe ciasteczka z poppingu z kaszy jaglanej

Oceń
Bezglutenowe ciasteczka z poppingu z kaszy jaglanej

Wskazówki

20 minut  12 sztuk
Wartość odżywcza 1 sztuki:
56 kcal \ B-1 g \ W-8 g \ T-2 g \ BŁ-1 g

Składniki

  • Popping z kaszy jaglanej – 40 g (2 szklanki)
  • Jajo kurze – 50 g (1 sztuka)
  • Żurawina suszona – 60 g (2 garści)
  • Miód – 12 g (1 łyżeczka)
  • Wiórki kokosowe – 18 g (3 łyżki)
  • Słonecznik łuskany – 20 g (2 łyżki)
  • Sól – 1 szczypta

Przygotowanie

W miseczce roztrzepać jaja, dodać sól, popping z kaszy jaglanej, żurawinę, wiórki kokosowe, słonecznik (dodatki można dowolnie wymieniać) oraz miód. Wszystko dokładnie wymieszać. Dłonie zwilżyć wodą i z masy formować kuleczki. Rozpłaszczyć je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w 180C około 15 minut.

Znajdziesz w nim aż 40 przepisów na szybkie, proste i co najważniejsze smaczne dania.

eBook dostępny jest również w wariantach z jadłospisami: 1600 kcal, 1800 kcal lub 2000 kcal.

Oceń przepis

Oceń

6 komentarzy do “Bezglutenowe ciasteczka z poppingu z kaszy jaglanej”

Dodaj komentarz