Bezglutenowe ciasteczka z poppingu z kaszy jaglanej

Bezglutenowe ciasteczka z poppingu z kaszy jaglanej

Wskazówki

20 minut  12 sztuk
Wartość odżywcza 1 sztuki:
56 kcal \ B-1 g \ W-8 g \ T-2 g \ BŁ-1 g

Składniki

  • Popping z kaszy jaglanej – 40 g (2 szklanki)
  • Jajo kurze – 50 g (1 sztuka)
  • Żurawina suszona – 60 g (2 garści)
  • Miód – 12 g (1 łyżeczka)
  • Wiórki kokosowe – 18 g (3 łyżki)
  • Słonecznik łuskany – 20 g (2 łyżki)
  • Sól – 1 szczypta

Przygotowanie

W miseczce roztrzepać jaja, dodać sól, popping z kaszy jaglanej, żurawinę, wiórki kokosowe, słonecznik (dodatki można dowolnie wymieniać) oraz miód. Wszystko dokładnie wymieszać. Dłonie zwilżyć wodą i z masy formować kuleczki. Rozpłaszczyć je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w 180C około 15 minut.

Nie masz pomysłu na zdrowe śniadania?

Ten eBook to zbiór 40 szybkich, pysznych i zdrowych pomysłów na śniadania!

Większość przygotowuje się do 15-20 minut, więc są idealne dla Osób, które nie mają zbyt wiele czasu na gotowanie. Produkty w przepisach są ogólnodostępne i kupisz je większości sklepów :)

Chcesz zobaczyć 3 bezpłatne przepisy z tego eBooka? Zapisz się na listę zainteresowanych!

E-book Zdrowe i pyszne śniadania

Przejdź do sklepu →

Oceń przepis

Subscribe
Powiadom o
guest
6 komentarzy
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Basia
Basia
3 lat temu

Jaki miód? 🙂

Wiola
Wiola
3 lat temu

Czy mozna samenu zrobic popping jqglany czy amarantusowy ? Bo ja tego tu niestety nie dostane Dziekuje

Gie
Gie
3 lat temu

Czy można użyć kaszy jaglanej?

Item added to cart.
0 items - 0,00