Print Friendly, PDF & Email

Bezglutenowe ciasteczka z poppingu z kaszy jaglanej

Wskazówki

20 minut  12 sztuk
1 sztuka to: 56 kcal \ B-1 g \ W-8 g \ T-2 g \ BŁ-1 g

Składniki

  • Popping z kaszy jaglanej – 40 g (2 szklanki)
  • Jajo kurze – 50 g (1 sztuka)
  • Żurawina suszona – 60 g (2 garści)
  • Miód – 12 g (1 łyżeczka)
  • Wiórki kokosowe – 18 g (3 łyżki)
  • Słonecznik łuskany – 20 g (2 łyżki)
  • Sól – 1 szczypta

Przygotowanie

W miseczce roztrzepać jaja, dodać sól, popping z kaszy jaglanej, żurawinę, wiórki kokosowe, słonecznik (dodatki można dowolnie wymieniać) oraz miód. Wszystko dokładnie wymieszać. Dłonie zwilżyć wodą i z masy formować kuleczki. Rozpłaszczyć je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w 180C około 15 minut.

https://www.skleposz.pl/produkt/e-book-zdrowe-i-pyszne-obiadyE-book: Zdrowe i pyszne obiady

19,99 zł

E-book zawiera 20 przepisów na pyszne dania. Większość z nich przygotowuje się w ciągu 30 minut (lub szybciej), więc są idealne dla osób, które nie mają zbyt wiele czasu na gotowanie. Przepisy są dokładnie rozpisane, mają podaną wartość kaloryczną i odżywczą.

Przejdź do sklepu →

6
Dodaj komentarz

avatar
3 Comment threads
3 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
Katarzyna Wawrzyniak-PiekarskaGieWiolaBasia Recent comment authors
  Subscribe  
najnowszy najstarszy oceniany
Powiadom o
Gie
Gość
Gie

Czy można użyć kaszy jaglanej?

Wiola
Gość
Wiola

Czy mozna samenu zrobic popping jqglany czy amarantusowy ? Bo ja tego tu niestety nie dostane Dziekuje

Basia
Gość
Basia

Jaki miód? 🙂

Item added to cart.
0 items - 0,00